StoryEditorOCM

jedriličarsko čudoNovo odličje za Petru Marendić! Ako mlada Splićanka nastavi ovako, Hrvatska će uskoro imati još jedan adut za osvajanje medalja na Olimpijskim igrama

19. kolovoza 2021. - 07:52

Hrvatska jedriličarka, 16-godišnja Petra Marendić, stipendistica Zaklade Marin Čilić u generaciji 2020/21. ostvarila je veliki uspjeh osvajanjem srebrne medalje u klasi Laser na Svjetskom prvenstvu u konkurenciji do 18 godina u Irskoj.

"Ovo je moja prva medalja sa svjetskih prvenstava i uistinu sam presretna zbog nje, pogotovo zbog načina na koji je osvojena. Kao i mnoge druge kolege sportaše i nas jedriličare korona je spriječila da se natječemo u regatama i treniramo željenim ritmom. Uz to, svjetsko prvenstvo se održalo u Irskoj, u Sjevernom moru koje je zbog čestih promjena vjetra, struja i valova među najtežim morima za jedrenje. Moje prvo jedrenje u tom moru i odmah medalja!

Ovakav uspjeh silno mi znači i daje mi motivaciju da budem ustrajna u svom snu i da jednom jedrim na Olimpijskim igrama. Presretna sam i radi mog kluba, jer je ovaj rezultat, nakon nastupa Tončija Stipanovića na Olimpijskim igrama u Tokiju, donio svima nama još jedno veselje", kazala je Marendić, članica splitskog Mornara iz kojeg je i dvostruki osvajač olimpijske medalje Tonči Stipanović.

O Marendić se već neko vrijeme govori kao o "izuzetno talentiranom jedriličarskom čudu", prošle je godine osvojila i naslov europske prvakinje u Portugalu. Ako nastavi ovako, Hrvatska će u njoj za koju godinu imati jaki adut za osvajanje novih medalja u sportu koji nam je već mnogo puta donio razloga za slavlje na najvećim svjetskim natjecanjima. 

18. travanj 2024 17:00