StoryEditorOCM

regata u mutograsuMornarevci ‘pomeli‘ Kup sv. Ante: ‘Na refule je bilo i preko 20 čvorova, pola mališana ostavili smo na kopnu, ljutili su se na nas‘

Piše Sandra Barčot
13. lipnja 2022. - 11:08

Veselo i burno, onako jedriličarski, obilježili su članovi Jedriličarskog kluba Podstrana blagdan sv. Ante, na svom istoimenom "Kupu sv. Ante 2022." koji se po šesnaesti put održao u akvatoriju Mutograsa.

Dolazak skoro 50 malih kormilara u klasi "optimist" iz splitskih i poljičkih klubova, na kraju je organizatorima stvorio i "slatki" problem, budući je pojedinoj djeci to bio prvi nastup na regati, a tramontana se raspuhala i do 20 čvorova.

image

Mali optimisti izlaze na regatno polje

JK Podstrana

- Na refule je bilo i preko 20 čvorova, pa smo u dogovorima s trenerima, pola mališana ostavili na kopnu. I vjerujte ljutili su se na nas, jer je nekima ovo bila prilika za premijerni nastup na regati. No sve je brzo zaboravljeno uz DJ Jasmina, dalmatinsku spizu za koju su se pobrinuli naši prijatelji iz Kaštelanske krnjevalske udruge,,Poklade" koji su na gradelama ispekli preko 20 kilograma srdela i skuša. Što se posebno svidjelo našim dragim gostima, obiteljima iz ratom zahvaćene Ukrajine – referira nam događanja i na kopnu i na moru Nikola Aljinović, glavni sudac na regatnom polju, gdje su odjedrena dva plova za "optimiste".

Na kraju je jedrila flota od 27 kormilara, a pobjeda se piše Marinu Trumbiću koji je u obje regate prvi prošao cijnu liniju. Druga je Valentina Jelić dok je treće mjesto uknjižila još jedna djevojčica Marta Tudor. Četvrta je bila Pia Jakšić ispred petoplasiranog Marka Pezelja.

image

Pobjedničko postolje "Kupa sv. Ante 2022."

JK Podstrana

Uz kuriozitet - svi pet jedriličara su članovi splitskog kluba Mornara!

S trenerom Goranom Martinovićem Orcom, došlo ih je na regatu 13 ukupno, od kojih se njih pet odmah "poredalo" na prva mjesta. Tek je šesti plasman pripao Grgi Beškeru, članu splitskog kluba Zenta...

A kako je bilo vjetrovito i valovito, bilo je i "šekanja" ali i prevrtanja "kadica" na regatnom polju.

Osim regata "optimista", održano je i revijalno nadmetanje u SUP-daskama, gdje su veslali djeca iz kluba kao i njihovi dragi gosti, djeca iz splitskog Doma za nezbrinutu djecu Maestral.

image

Zabava uz dalmatinsku spizu

JK Podstrana
28. travanj 2024 14:01