StoryEditorOCM

PRESTIŽNA TITULAGarmin proglašen proizvođačem godine od strane Nacionalnog udruženja pomorske elektronike

Piše OM
28. rujna 2023. - 14:07

Garmin, najinovativniji i najpoznatiji proizvođač nautičke elektronike na svijetu, proglašen je proizvođačem godine u kategoriji velikih proizvođača devetu godinu zaredom od strane članova Nacionalnog udruženja pomorske elektronike (NMEA) na godišnjoj konferenciji i svečanoj dodjeli nagrada održanoj 21. rujna. u Orlandu, Florida.

Prestižna titula Proizvođač godine dodjeljuje se najpriznatijoj kompaniji u industriji nautičke elektronike za izvrsnost u pružanju usluga proizvoda I podršci na terenu.

Garminu je također dodijeljeno pet nagrada za proizvod izvrsnosti u kategorijama višenamjenskog zaslona (MFD), autopilota, multimedijske zabave, sustava za automatsku identifikaciju (AIS) i sigurnosti. Ove nagrade dodjeljuju se na temelju glasova NMEA trgovaca koji su specijalizirani za instaliranje brodske elektronike, kvalificirani NMEA tehničari i drugi proizvođači nautičke elektronike.

Ovogodišnja priznanja NMEA za proizvod izvrsnosti uključuju:

- Višenamjenski zaslon MFD – GPSMAP 8616xsv

Ovaj 16-inčni ploter može se pohvaliti punim HD zaslonom za prebacivanje u ravnini (IPS) s upravljanjem višestrukim dodirom i dolazi s unaprijed učitanom kartografijom Garmin Navionics+ s pristupom dnevnim ažuriranjima, tehnologijom Auto Guidance+1 i više.

GPSMAP 8616xsv nudi ribičima iznimne detalje sonara s ugrađenom podrškom za širok raspon CHIRP tradicionalnih i sonara za skeniranje, sonar za skeniranje ultra visoke razlučivosti i cijelu liniju Panoptix sonara, uključujući LiveScope sonar za skeniranje uživo. Garminu je ovo deveta godina uzastopnog priznanja u ovoj kategoriji.

- Autopilot – Reactor 40 za hidrauličke sustave sa SmartPump v2 pumpom

Reactor je bio Garminov prvi rekreacijski sustav autopilota koji je koristio AHRS tehnologiju i može se pohvaliti upotrebljivošću, fleksibilnošću instalacije i mnogim drugim funkcijama koje su se pokazale vrijednima za svako plovilo. S novim staklenim zaslonom osjetljivim na dodir preko cijelog zaslona, uključeni instrument autopilota GHC 50 ne samo da izgleda dobro, već čini navigaciju jednostavnom i bez muke. Već 11 godina zaredom, Garmin je nagrađen prvim mjestom u kategoriji autopilota.

- Multimedijska zabava – Fusion Apollo RA770 Marine Stereo

Ovaj sustav za zabavu na moru bio je prvi brodski stereo uređaj sa zaslonom osjetljivim na dodir s Apple AirPlay, ugrađenim Wi-Fi-jem i mogućnostima mrežnog dijeljenja zvuka. Ovo produljuje Garminov pobjednički niz u ovoj kategoriji na čak osam godina.

- Sustav za automatsku identifikaciju (AIS) – Cortex M1 Hub

Kombinirajući naprednu tehnologiju izbjegavanja sudara s proaktivnim upozoravanjem, Cortex M1 hub nudi brzi smartAIS transponder i daljinsko praćenje plovila kako bi upozorio nautičare o rizicima od sudara, pružajući ključne informacije o situaciji kako bi komunikacija bila lakša i učinkovitija. Garminu je ovo druga uzastopna pobjeda u AIS kategoriji.

- Sigurnost – GPSMAP 86sci

Garminov vodeći nautički ručni uređaj, GPSMAP 86sci dolazi s unaprijed učitanim BlueChart g3 obalnim kartama i inReach satelitskom komunikacijom2, uključujući dvosmjerno slanje poruka i praćenje lokacije. Osim toga, bežično povezivanje s kompatibilnim ploterima i instrumentima čini ga virtualnim proširenjem i sigurnosnom kopijom ugrađenog pomorskog sustava.

29. travanj 2024 18:17