StoryEditorOCM

JADRAN MOTORZa svaku vuču C-TUG je najbolji drug: pronašli smo praktična sklopiva transportna kolica

Piše Promo
11. veljače 2024. - 10:00

Često se kaže da je izum kotača jedan od najvažnijih u povijesti ljudskog roda. Ne bez razloga jer kotač do današnjih dana pokreće i vrti brojne naprave i sustave. Zašto ne bi pomogao i u lakšem transportu gumenjaka i kajaka, zapitali su se u američkoj tvrtki Railblaza. I brzo našli vrlo praktičan odgovor nazvan C-TUG.

Teži samo 3,9 kg i nevelikih je dimenzija (62 x 33 cm), a vrlo efikasno će vam pomoći da svoga gumija ili kajak sami dovezete do obližnje plaže i porinete u more. Izrađen je od kvalitetnog polimera i otporan na morsku vodu, a i osovine dvaju plastičnih kotača su mu od nehrđajućeg čelika. Ležišta na koja se naslanja plovilo su samonamjestiva pa se prilagode svakoj formi brodice i kobilice. Uz to su i antisklizna, s time da vaš kajak ili gumi možete dodatno osigurati čvrstim remenom s kopčama dugim 2,40 m.

Na kotačima promjera 25,4 cm je rebrasti gumeni profil koji omogućava laku vožnju na asfaltu ili betonu, dok za mekane površine, poput pijeska, postoji opcija sidewinders za jednostavno i brzo proširenje kotača. Sklopivi srednji nosač drži pak C-TUG u poziciji da možete i bez pomoći druge osobe ukrcati svoj gumenjak ili kajak. Nakon spuštanja plovila u more i otpuštanja remena, C-TUG se bez alata može rastaviti i spremiti u samo dvadesetak sekundi. Ova praktična transportna kolica nosivosti 120 kg riječka tvrtka Jadran Motor prodaje za 159,27 eura. M.Š.

 

09. svibanj 2024 03:49