StoryEditorOCM

SATURORog Marine ‘plovi‘ do dućana: povratak kultne slovenske ponice u nautičkoj verziji

Piše PROMO
7. srpnja 2023. - 12:00

Starije generacije dobro se sjećaju pony bicikala slovenske tvrtke Rog, predmeta želja mnogih u djetinjstvu i tinejdžerskim godinama. Popularne ponice bile su lijepe, kvalitetne i trajne, a uz to lako sklopive. Zbog toga su bile praktične za smještaj u malom prostoru ili prtljažniku automobila, pa su imale gotovo kultni status u bivšoj državi.

No, njezinim nestankom proizvodnja u tvrtki Rog je padala, a 1994. godine je i ugašena. Sve do 2017. kada su dva slovenska poduzetnika ponovo pokrenula proizvodnju bicikala Rog Pony.

Izgledom su gotovo isti, ali su tehnološki značajno unaprijeđeni, pa je tako nedavno nastao i model Rog Marine, pogodan za nautičare. Okvir mu je od aluminija, ima sedam brzina, vrhunsku Shimano i Sturmey Archer opremu i mogućnost sklapanja, uključujući volan i pedale, zbog čega ga je lako ugurati u neki gavun na brodu. A kad doplovite u uvalu iz koje do trgovine treba potegnuti par kilometara, bit ćete sretni što ga imate. Naravno, s njim možete i điravati oko svoga odredišta za noćenje i iz čiste zabave ili rekreacije.

Težak je 14 kilograma, udobno sjedalo, LED svjetla, te kvalitetne gume i kočnice. Zagrebačka tvrtka Saturo prodaje ga u svojoj web-trgovini, trenutno po akcijskoj cijeni od 636,65 eura, dok je puna 749 eura. M.Š

image
HANZA MEDIA
29. travanj 2024 06:59