StoryEditorOCM

garminPogled od 360 stupnjeva iz ptičje perspektive: Surround View je sustav namijenjen za uporabu na rekreacijskim brodovima i jahtama

Piše Ž. S.
6. studenog 2021. - 11:02

Najveći svjetski proizvođač nautičke elektronike Garmin prezentirao je Surround View sustav kamera namijenjen za uporabu na rekreacijskim brodovima i jahtama.

Koristeći šest kamera Surround View pruža pogled uživo od 360 stupnjeva iz ptičje perspektive oko plovila kako bi pomogao skiperima da u svakome trenutku vide obrise plovila, posebno važno kod pristajanja.

Tehnologija koristi šest kamera rezolucije 1080p koje se nalaze uokolo plovila. Kad je sustav uključen, prikazuje cijelu sliku iznad s prikazom videa u stvarnom vremenu izravno na kompatibilne Garmin plotere ili višenamjenske (MFD) ekrane.

Dizajniran je za povećanje vidljivosti i smanjenje mrtvih kutova, a skiperi preko njega mogu gledati jednu ili dvije kamere istovremeno sa slikom iz ptičje perspektive, pa čak i zumirati i pomicati područje bilo kojeg pojedinačnog prikaza kamere.

Ovaj sustav kamera pruža brojne funkcije proširene stvarnosti za izbjegavanje sudara. Primjerice, Vizualni odbojnik određuje udaljenost koju korisnik može konfigurirati i prikazuje skiperu kada objekti koji nisu u vodi, poput pristaništa ili stupova, probiju barijeru.

Nadalje, tu su i Oznake udaljenosti - skiperu se nude vizualni znakovi oko plovila kako bi mu pomogli u određivanju udaljenosti tijekom navigacije u bliskim prostorima, slično sustavima automobilskih sigurnosnih kamera.

Dizajnirane za široki raspon brodova, kamere Surround View imaju niski profil za OEM tvornički instaliranu montažu kroz trup koja spaja funkcionalnost s modernom estetikom.

Potreban je kompatibilan Garmin uređaj za iscrtavanje ili višenamjenski uređaj, uključujući GPSMAP 8400/8600, seriju GPSMAP 7x3/9x3/12x3...

Sustav Surround View sada je dostupan u novim verzijama za ugradnju, a kod nas ga nudi Garmin Hrvatska

16. travanj 2024 12:54