StoryEditorOCM

Dalekometni lovacOvaj lignjarić konstruiran je za daleko bacanje: Ballistic Egi pozornost liganja privlači pokretima poput kozice i fosforescentnim tijelom

Piše Š. D.
18. studenog 2021. - 11:00

Lignje se sve više približavaju kopnu, pa se s njega sve bolje love.

No, ponekad je varalicu potrebno odbaciti vrlo daleko, najlakše lignjarić konstruiran za daleko bacanje kakav je Ballistic Egi tvrtke DTD. Zahvaljujući patentiranom sistemu pomicanja balasta, postiže 36 posto veću udaljenost bacanja i 85 posto veće područje lova nego druge varalice iste namjene.

Iako izgleda poput ostalih egi varalica, Ballistic Egi više privlači pozornost liganja, jer ima pokrete poput kozice, a uz to je uočljivog dizajna u devet varijanti boja i sa snažnim fosforescentnim tijelom presvučenim svjetlucavim platnom. Ima i široke bočne linije, velike kontrastne crne oči i peraje od meke plastike koje se njišu kao prave.

Varalica se zasad proizvodi samo u veličini 3.0, odnosno dužini od 100 mm. Vanjski uteg osigurava joj prirodni položaj varalice pri tonjenju brzinom od 4,5 m/s, što je srednja brzina. Može se kupiti u brojnim trgovinama, a u zadarskoj Mikeli Trade košta 79 kuna.

 

16. travanj 2024 14:55