StoryEditorOCM

GARMINNapredna navigacija na ekranu mobitela: ovo je praktični uređaj Garmin Glo, evo kolika mu je cijena

Piše Promo
11. kolovoza 2024. - 14:00

Uređaja za GPS pozicioniranje i navigaciju na tržištu je danas puno, no kada je o praktičnosti riječ, Garmin GLO je poseban, jer omogućava korištenje naprednih GPS podataka na mobilnom uređaju po izboru. GLO, naime, donosi najbolje od oba svijeta kombinirajući GPS/GLONASS prijemnike i Bluetooth tehnologiju, pa možete uživati u preciznim podacima o položaju točnosti do 3 metra na svom iPad, iPhone ili Android uređaju.

Budući da prima podatke od GPS i od GLONASS satelita, GLO se može povezati s njih čak 24, što je više od uređaja koji se oslanjaju samo na GPS. Zbog toga se GLO povezuje oko 20 posto brže i ostaje povezan čak i pri velikim brzinama. Uz to, ažurira podatke o položaju 10 puta u sekundi, što je do 10 puta češće od GPS prijemnika u mnogim mobilnim uređajima.

GLO se bežično uparuje s mobilnim uređajem korisnika pomoću Bluetooth tehnologije. Dovoljno je da ga postavite u domet mobitela i za tren ćete s njega primati podatke o položaju. Baterija traje čak do 12 sati, a punjenje GLO uređaja između dva korištenja jednostavno je uz isporučeni USB kabel ili dodatni adapter za upaljač od 12 ili 24 volta.

Dodatni nosač za ploču s instrumentima čuva prijemnik na sigurnom s neometanim pogledom na satelite. Ovaj korisni i praktični uređaj, dimenzija 7,72 x 4,19 x 1,78 cm, tvrtka Garmin Hrvatska u svoj web-trgovini prodaje za 99 eura. (M.Š.)

 

16. rujan 2024 21:14