StoryEditorOCM

HARPAMajstor za pohranu struje s neba: upoznajte MPPT regulator Omnicharge Solar 100V-20A

Piše Promo
10. srpnja 2024. - 10:20

Struja s neba, odnosno sunčeva svjetlost koju solarni fotonaponski paneli pretvaraju u električnu energiju, postala je standard na gotovo svim plovilima za dulji boravak na moru. A da bi ta struja točnim naponom i dinamikom optimalno punila brodske akumulatore, brinu se pametni MPPT regulatori punjenja. Kad imate spoj ta dva elementa, sve će funkcionirati idealno.

Jedan od vrlo kvalitetnih takvih regulatora je Omnicharge Solar 100V-20A nizozemske tvrtke TBS Electronics, koji je po svojstvima i najčešći izbor. Kompatibilan je sa svim uobičajenim tipovima baterija od 12 i 24 volta. Maksimalna struja punjenja mu je 20 ampera, a maksimalni ulazni napon 100 volti. Uz vrlo nisku vlastitu potrošnju, napredni sklopovi za kontrolu snage osiguravaju odlične performanse u uvjetima izlaska sunca i slabog osvjetljenja.

U uređaj su integrirane mnoge zaštitne funkcije, poput neispravnih baterijskih i fotonaponskih veza, kratkog spoja na izlazu, preopterećenja ulazne snage i visokih temperatura. Dostupni su, pak, programi punjenja za litijske, AGM, GEL i tekuće baterije. Ovaj pametni regulator ima integrirani Bluetooth modul koji omogućuje konfiguriranje i očitavanje putem mobilne aplikacije Dashboard Mobile. To uključuje pregled 300 dana povijesnih podataka. Dimenzije su mu 150 x 106 x 62 mm, a teži 700 grama.

Ovaj kvalitetni MPPT regulator kaštelanska tvrtka Harpa prodaje za 138,75 eura. M.Š.

08. rujan 2024 02:35