StoryEditorOCM

ribolovna opremaJigg udice za silikonske varalice: pronašli smo odličnu ponudu u zagrebačkom ‘Škorpionu‘

Piše Promo
15. kolovoza 2023. - 10:49

Spinning silikonskim varalicama je skoro pa zasebna disciplina u obalnom varaličarenju.

Načina kojima se ovim varalicama može udahnuti život je nebrojeno no svima je zajedničko da se silikonske varalice uglavnom opremaju s jig udicama koje imaju integrirano olovno otežanje, čime dobijaju na težini.

Zahvaljujući takvom otežanju same varalice lete dalje, a i tonu brže čime ribolov dobija na dinamičnosti, ali i uspjehu.

Naime, mnoge su riblje vrste unatoč savršeno izrađenim varalicama na nedostupnoj daljini sve dok se ta ista varalica ne naoruža pravom jig glavom.

A to, na udicama integrirano otežanje, može biti različitih težine i oblika, od obične kuglice do realistične imitacije riblje glave i u pravilu je postavljeno na vrat udice neposredno uz ušicu ili pak na samu ušicu. Kombinacija silikonaca s jigg udicama posebno je lovna, a što je najljepše i ne zahtijeva neku veliku spretnost u montaži.

INFO:

ŠKORPION-DNC
Tel: 01/2322 515
ino@skorpion-dnc.hr
https://skorpion-dnc.hr/

Potrebno je samo pogoditi pravi odnos veličine udice, olovne glave i silikonca pri čemu su mogućnosti zapravo neograničene.

Kombinacija većih udica i manjih silikonaca, ili upravo obrnuta kombinacija manjih udica i većih silikonaca, može rezultirati kapitalnim ulovom.

U zagrebačkom ‘Škorpionu‘ su u ponudi udice s jig glavama koje su provjereno lovne, a koje potpisuju Mustad, Savage Gear, Korum, Lucky John, S.P.R.O., Fishus  i Gamakatsu.

Cijena se ovih otežanih udica, u zavisnosti o odabranom modelu, paketiću i veličini, kreće od  2,99 do 6,50 eura. Boris Bulić/MAX FISHING

image

Ove udice unutar otežanja imaju i fosforno ‘oko‘

HANZA MEDIA
image

Pet grama otežanja na pravom silikonkom tijelu je dobitna kombinacija

HANZA MEDIA
image

MIkro jig udice su za brancine često dobitna kombinacija

HANZA MEDIA
02. svibanj 2024 14:15