StoryEditorOCM

OPACMAREJedan mehanizam, tri namjene: pronašli smo čvrste i udobne hidraulične skale za plovila

Piše Promo
14. svibnja 2023. - 16:46

Skale za ulazak i izlazak iz mora ljeti su najprometniji dio na plovilu, a često su tako izvedene da penjanje traži malo snage i spretnosti. Oni koji preferiraju udobnost, odnosno stariji nautičari koje ljestve od inoks cijevi umaraju i nisu im posve sigurne, sada mogu izabrati tehnološki puno naprednije i sigurnije rješenje. Oznaka mu je Evo Step 5290, a proizvođač je talijanska tvrtka Opacmare iz Torina.

Riječ je o čvrstim i udobnim hidrauličnim skalama sa širokim gazištima koje se daljinskom komandom mogu pozicionirati u tri položaja. Donji u moru, kada su skale za kupanje, srednji vodoravni, kada mogu poslužiti kao platforma, te gornji podignuti, kada skale postaju stepenice ili pasarela za iskrcaj (ukrcaj) na kopno ili neko drugo plovilo. Osobito su pogodne za osobe s motoričkim poteškoćama, koje će ih znatno lakše koristiti nego standardne ljestve od inoksa.

Ove inovativne skale mogu se montirati i na krmu brojnih manjih i srednjih brodica, uključujući i gumene čamce s plastičnim dnom. Naravno, inovativnost, vrhunske odlike i kvaliteta imaju cijenu, pa ove pametne skale koštaju 8400 eura plus PDV. U Hrvatskoj ih prodaje šibenska tvrtka LOA, a više informacija možete dobiti na njihovoj e-mail adresi info@loa.hr. M. Š.

24. travanj 2024 12:23