StoryEditorOCM

brojne prednostiCyalume Snaplight ručni štapići imaju vrlo široku primjenu u svim situacijama gdje su izvori svjetlosti oskudni

Piše Ž. S.
3. srpnja 2021. - 09:20

Cyalume Snaplight su svijetleći štapovi renomiranog američkog proizvođača Cyalume Light Tehnology. O njihovoj kvaliteti dovoljno govori informacija da jedan dio asortimana proizvode i za NATO.

Ručni štapići imaju vrlo široku primjenu u svim situacijama gdje su izvori svjetlosti oskudni, za signalizaciju, osvjetljenje...

Pogodni su za spašavanje na moru i kopnu (SOS), za ribolov, ronjenje, veslanje, kampiranje, planinarenje, biciklizam, pomorski i cestovni promet, evakuaciju, označavanje mjesta nezgode, mjesta pristajanja ili slijetanja, odnosno speleologiju.

Ujedno su prikladni za zabavu na sportskim natjecanjima, koncertima, festivalima, noćnim privatnim okupljanjima...

Svijetle bez napajanja, razvijanja topline ili iskrenja, te rade i u najtežim uvjetima, neovisno o vjetru i vodi. Kao dodatna oprema korisni su u svakome vozilu i plovilu, za snalaženje u kampu i slično.

Izuzetna vidljivost u svim vremenskim prilikama može se povećati vrtnjom štapa na konopu, čime se povećava radijus markacije, a samim time i mogućnost da osobu netko opazi (primjerice za turiste u nevolji koje HGSS-ovci ili Obalna straža redovito traže tijekom turističke sezone).

Štapići su jednokratni i dolaze u bijeloj, plavoj, crvenoj, narančastoj, žutoj i zelenoj boji, a aktiviraju se savijanjem. Prednost Cyalume svjetlećih štapova su: visoka uočljivost, zajamčena izdržljivost od 8 h (za bijelu i plavu boju), te čak 12 h za ostale boje.

Sigurni su kad ih rabe djeca, vodonepropusni su i netoksični, a rade bez baterija, iskrenja i plamena, s time da se ne zagrijavaju tijekom uporabe.

Pixma Centar iz Trogira Cyalume Snaplight štapiće raznih boja prodaje po cijeni od 22 kn. 

19. travanj 2024 00:24