StoryEditorOCM

FISH & BOATBojite da ne ostanete bez predveza? Pronašli smo rješenje koje se zove tirolsko drvce

Piše Promo
2. rujna 2024. - 09:17

U lovu nad zaraštenim i muljevitim dnom mnogim obalnim  ribolovcima zadjevi predstavljaju nepremostivu zapreku. No koliko se god ta zapreka činila nepremostiva ipak je rješiva i zove se tirolsko drvce.

Ovse su olovnice posebne konstrukcije i sastavljene su iz tri dijela.

Centralni i najvažniji dio izrađen od gumene cjevčice u koju je s donje strane utisnuto olovo, dok je s gornje strane otvor zatvoren dužim plastičnim čepom. Taj čep ima bočni provrt na vrhu preko kojeg se montira u sistem kao i bilo koja druga klizna olovnica.

Nakon zabačaja i potapanja, zbog zraka zadržanog u cjevčici, tirolsko drvce uvijek zauzima uspravan položaj koji smanjuje mogućnost zapinjanja i omogućuje kvalitetniju prezentaciju na zaraštenim dnima.

INFO:

Fish & Boat
Tel. 021/275 231

www.fishboat.hr

Time se zapravo cijeli sistem na najjednostavniji mogući način odiže od dna tako da ješka postaje vidljiva čak i u uvjetima koji su krajnje nepovoljni za ribolov

Ova zanimljiva i krajnje praktična otežanja se mogu kupiti po vrlo pristupačnim cijenama u prodavaonici ribolovne opreme Fish&Boat.

Dostupna su u različitim težinama, od 30 do 70 grama, tako da prilagodba uvjetima na terenu postaje izrazito jednostavna.

Važno je naglasiti da se tirolsko drvce često koristi i u rock fishingu na teškim terenima. Zahvaljujući specifičnoj konstrukciji, ove olovnice u odnosu na klasične olovnice znatno teže upadaju u procjepe, a što osjetno smanjuje broj zadjeva.

Sve navedeno čini tirolsko drvce sastavnim dijelom pribora svakog ozbiljnijeg obalnog ribolovca.

Cijena tirolskog drvca je 2,50 do 2,70 eura po komadu, a što zavisi o odabranoj veličini. Boris Bulić/MAX FISHING

18. rujan 2024 14:30