StoryEditorOCM

BAUHAUSBarijera za gelcoat od voska i teflona: predstavljamo Yahticon Premium Hard Wax

Piše Promo
9. lipnja 2024. - 10:19

Kad se brodica izvuče na kopno radi servisiranja podvodnog dijela, odnosno pranja i brušenja starog, te nanošenja novog antifoulinga, u pravilu se nadvodni dio trupa temeljito opere od skupljenih nečistoća, tragova ulja, čađe, boja i svega ostalog što se nakupljalo tijekom godine u moru. Ako je gelcoat pomalo izgubio sjaj zbog starenja i stalne izloženosti UV zračenju, tada mnogi vlasnici plovila običavaju taj dio trupa i strojno ispolirati kako bi gelcoatu vratili mladost i svježinu.

Završni čin tog posla uvijek je zaštitna brana da ostvareni rezultat što dulje potraje, a ona se najčešće gradi od voska. Yachticon Premium Hard Wax nedvojbeno spada u gornji dom takvih zaštitnih sredstava po svojoj kvaliteti, budući da objedinjuje djelovanje najboljeg voska s česticama teflona, što stvara jaku barijeru koja dugo štiti ljepotu gelcoata od svih neželjenih elemenata iz okoliša. Kapljice mora i kiše odbijat će se od tretirane površine, nečistoće se neće hvatati, a UV zrake će jedva prodirati. Naravno, ovim je sredstvom nakon pranja vrlo korisno zaštititi sve stakloplastične površine i na cijelom nadgrađu broda.

Yachticon Premium Hard Wax moguće je kupiti na nautičkim odjelima prodajnih centara Bauhaus i putem njihova web-shopa, a cijena pakiranja od 500 ml iznosi 27,86 eura. M. Š.

27. lipanj 2024 18:47