StoryEditor
ŽivotTeški slučajevi

Zajedno su provele život, a umrle su od korone u samo nekoliko sekundi razlike: Leslie i Patricia bile su u braku 47 godina i otišle u isto vrijeme

Piše M.P.
1. prosinca 2020. - 16:13
Shutterstock

Bračni par iz SAD-a koji je 47 godina radio "gotovo sve zajedno" preminuo je od posljedica bolesti Covid-19 istog dana i u razmaku od minute, prenosi Independent.

Leslie i Patricia McWaters umrle su dva dana prije Dana zahvalnosti koji se u Americi obilježio 24. studenoga, u bolnici u Jacksonu u Michiganu.

"Gotovo sve u životu su učinile zajedno, pa ne bi trebalo biti iznenađenje da su zajedno krenule s Gospodinom u istoj minuti", stoji u osmrtnici obitelji McWaters. Patricia McWaters (78) bila je registrirana medicinska sestra u bolnici Foote Allegiance u Jacksonu, a Leslie McWaters (75) bila je veteranka mornarice Sjedinjenih Država.

Obje su primljene u bolnicu nakon što su se zarazile Covid-19, a ubrzo se pokazalo da su oba njihova slučaja vrlo ozbiljna. Osoblje bolnice već je u prvim danima nakon što su primljene u bolnicu reklo kako je ishod neizvjestan.

Vrijeme smrti Patricije i njene supruge Leslie potpuno je isto. Preminule su u utorak u 16 sati i 33 minute.

"To je u isto vrijeme prekrasno i jako tragično. Nešto poput Romea i Julije", izjavila je njihova kći Joanna Sisk za lokalni kanal NBC-ja WDIV.

Njih dvije su se vjenčale 16. travnja 1973. i bile su zajedno gotovo pet desetljeća. Obitelj je rekla da je Patricia McWaters, definitivno bila "šefica kućanstva", a preminula je pola minute prije supruge.

"Oni koji ih poznaju znaju da bi mama vjerojatno prva krenula i rekla: 'LD, vrijeme je da krenemo!'", kazala je tužna kćerka uz dodatak kako je cijela obitelj shrvana. Iza Leslie i Patricije ostale su dvije kćeri i troje unučadi.

U Americi je broj oboljelih od koronavirusa premašio 388,000 slučajeva i preko 9,500 smrtnih slučajeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. siječanj 2021 00:44