StoryEditorOCM
ŽivotNE ČEKAJTE

Turisti ovo odmah primijete: koštat će vas loših recenzija i otkazivanja rezervacija, a rješenje je tako jednostavno

Piše Anamaria Mikulić/Sponzorirani sadržaj
2. srpnja 2024. - 10:30

Kuće i apartmani uz more na vrhu su liste želja turista iz cijelog svijeta. Ispijanje jutarnje kave uz šum valova i uživanje u čarobnim zalascima sunca, razlozi su zbog kojih prijeđu tisuće kilometara kako bi došli na našu obalu. No, svaki iznajmljivač zna da ovakvi objekti sa sobom nose specifične izazove. 

Visoke temperature i visoka razina vlage u zraku mogu predstavljati ozbiljan izazov za vlasnike smještajnih kapaciteta. Stalne smjene gostiju uz svakodnevne aktivnosti kao što su kuhanje i tuširanje, kao i stalno korištenje klima-uređaja, mogu dovesti do nakupljanja vlage unutar prostorija. Pri tom nepostojanje adekvatne ili učinkovite ventilacije višestruko multiplicira problem. 

Kombinacija ovih faktora može rezultirati različitim problemima koji nažalost nisu isključivo estetske prirode. Nakupljanje i kondenzacija vlage uzrokuje stvaranje plijesni i gljivica na zidovima, što ne samo da narušava izgled prostora već može biti i ozbiljan zdravstveni problem i za iznajmljivače i za njihove goste. 

Recenzije i rezervacije

Plijesan često dolazi s neugodnim mirisom, koji odmah s vrata ostavlja negativan dojam. Osim toga, vidljivi znakovi plijesni na zidovima ili drugim površinama sigurno će razočarati vaše goste. Moguće je da će se osjećati nelagodno ili čak zabrinuto zbog potencijalnih zdravstvenih problema koje plijesan može izazvati.

image

Plijesan, osim što je estetski problem, može uzrokovati i ozbiljne zdravstvene probleme.

/Shutterstock

Turisti redovno provjeravaju recenzije kako bi se uvjerili u kvalitetu i čistoću prostora prije nego što donesu odluku o rezervaciji, zbog čega ovakvi komentari mogu biti izuzetno štetni za reputaciju vašeg smještaja. Negativne recenzije koje spominju vlagu, plijesan ili loš miris mogu odvratiti potencijalne goste od rezervacije.

Usprkos odličnoj lokaciji i opremljenosti smještaja, problemi s vlagom i plijesni mogu biti presudni za donošenje odluke o otkazivanju rezervacije. Gosti mogu imati dojam da smještaj nije adekvatno održavan ili da dovodi u pitanje njihovu dobrobiti te zatražiti povrat novca ili premještaj u drugi smještajni kapacitet.

Visoki troškovi 

Problemi s vlagom dodatno se pogoršavaju zimi zbog nedostatka provjetravanja. Većina apartmana ostaje prazna ili se gotovo i ne koristi tijekom hladnijih mjeseci pa u prostorijama nedostaje adekvatna cirkulacija zraka. 

image

Kad dođe toplo vrijeme vlaga u zidovima se osuši, pa otpada boja sa zidova

Ante Šunjić/

Bez redovitog provjetravanja vlaga se može zadržavati u zatvorenim prostorijama, što dovodi do povećanog rizika od pojave plijesni. Navedeno može uzrokovati i materijalna oštećenja te povećati troškove održavanja i popravaka. Troškovi prvenstveno uključuju zamjenu oštećenog namještaja i ličenje zidova.

Osim toga, iznajmljivači mogu izgubiti prihode zbog nemogućnosti iznajmljivanja apartmana tijekom sanacije te snositi troškove alternativnog smještaja za goste.

Dugoročno rješenje

Iznenadit ćete se, ali sve navedene probleme moguće je zauvijek riješiti u jednom danu. Bez obzira nalaze li se vaši smještajni kapaciteti u starogradnji, novogradnji ili fazi renovacije, I-VENT ventilacijski sustavi ugrađuju se brzo i bez potrebe za većim zahvatima.

Može te ga se ugraditi u bilo koje godišnje doba, a sama montaža je brza i jednostavna te gotovo bez prašine. Zahvaljujući protoku zraka unutar prostorija te automatskom održavanju optimalne razine vlage unutar životnog prostora zauvijek ćete zaboraviti na probleme s vlagom i plijesni. 

Također, antialergijski filteri sprječavaju ulazak prašine, peludi i ostalih štetnih čestica izvana što jamči poboljšanu kvalitetu zraka i zdravije okruženje u vašem domu. Antialergijski filtar je periv i ne treba ga mijenjati. Ventilacijski sustav I-VENT radi 24 sata dnevno, gotovo je nečujan, troši iznimno malo energije te ujedno uštedi do 30 % više energije u odnosu na prozračivanje putem prozora.

Moderan dizajn

Ne morate se bojati da će ugradnja ventilacijskih sustava narušiti estetiku vašeg apartmana jer I-VENT ventilacijski sustavi imaju elegantan i neupadljiv dizajn. Osim toga, karakterizira ih tihi rad, što vam omogućuje uživanje u mirnom okruženju bez ometajuće buke.

I-VENT nudi mnogo više od obične ventilacije, uz ovo rješenje vi i vaši gosti udisat ćete čist i svjež zrak tijekom cijele godine. Za više informacija i ponudu posjetite web stranicu  , a kako biste što prije krenuli s ugradnjom, možete ih i odmah besplatno kontaktirati na: +385 1 4816 581, poslati upit na upit@i-vent.com.

Zajedno s upitom pošaljite svoj telefonski broj, tlocrt svoje stambene površine i oni će vam poslati cjelokupno rješenje za vaš novi stambeni komfor.

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Slobodne Dalmacije i I-VENT d.o.o.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 17:00