StoryEditorOCM
Životu žiži javnosti

Tko su roditelji Mate Rimca? Otac je nedavno nepravomoćno osuđen, a majka mu je poduzetnica

Piše MOZAIK SD
28. lipnja 2024. - 22:41

Nakon iznenadne vijesti o razvodu Mate Rimca i Katarine Lovrić poslije tri godine braka, javnost je više nego inače zainteresirana za odnos sada već bivšeg para. 

Upoznali su se u Livnu prije 18 godina, a zaručili su se u 2020. te su srpnju 2021. godine imali i crkveno vjenčanje u Livnu, nakon čega je uslijedilo svadbeno slavlje na koje su stigli u Neveri, a prije toga su sudbonosno "da" izrekli na intimnoj ceremoniji u svibnju, u Vili Dalmacija u Splitu.

Prije nego što je javnost iznenadila vijest o razvodu Mate Rimca, pisalo se o njegovom ocu, Ivanu Rimcu koji je osuđen na tri godine bezuvjetnog zatvora zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Sudilo mu se po optužnici iz srpnja 2013. godine, a nepravomoćna presuda donesena je 24. listopada 2023. godine te je otpremljena strankama 21. prosinca prošle godine, piše Dnevnik.hr.

image

Ivan Rimac

Vlado Kos/cropix/

Osuđen je za izvlačenje novca iz tvrtke Slavonije DI iz Slavonskog Broda, koja se bavi preradom drva.

S druge strane, Matina majka, Zdenka Rimac također je privlačila poglede svojim mladolikim izgledom na vjenčanju sina i bivše snahe.

Zdenka se inače bavi poduzetništvom te je bila osnivačica i direktorica mnogih tvrtki. Prema sudskom registru, Zdenka je direktorica građevinske tvrtke Lucina, a prethodno je bila direktorica u nizu tvrtki oca ili sina Rimac poput: Rimc, Insido, Akis, Pandion, Kreusa te konačno i u Rimac automobili d.o.o.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 22:41