StoryEditorOCM
ŽivotPOSLIJE SKANDALA

Što se dogodilo s američkom komičarkom Ellen DeGeneres nakon što je prekinula s dnevnim showom? Navodno je odlučila

Piše SCENA SD
16. kolovoza 2024. - 14:53

Čak 19 godina slavna je američka komičarka Ellen DeGeneres bila TV zvijezda i vodila svoj dnevni talk showu, a sada se obožavatelji pitali što joj se dogodilo otkako je serija prestala s emitiranjem 2022. nakon skandala na radnom mjestu.

Nakon lansiranja 2003., Ellen je postala superpopularna i privlačila je zvijezde s A-liste. Mnogi od njih bili su joj prijatelji u stvarnom životu, uključujući česte gošće poput glumice Jennifer Aniston i glazbenice Pink, kao i članove obitelji Kardashian.

image

Ellen DeGeneres

Valerie Macon/Afp

Godine 2010. Ellen je s gledateljima podijelila ozbiljan monolog o epidemiji tinejdžerskog nasilja i samoubojstava koja je iz toga proizašla. U objavi na Facebooku iz 2016. pored videa napisala je: "Nakon ovoga počela sam svaki dan završavati svoju emisiju tražeći od svih da se prema drugima odnose ljubazno. Pet godina kasnije, nisam prestala. To znači jednako puno kada to kažem danas kao i tada. Budite ljubazni jedni prema drugima."

image

Portia de Rossi i Ellen DeGeneres 

Valerie Macon/Afp

Pad Ellen zbio se 2020. godine, kada su novinari Buzzfeed Newsa razgovarali s gotovo desetak tadašnjih i bivših zaposlenika koji su tvrdili da su Ellen i nekoliko njezinih najviših rukovoditelja stvorili toksično radno okruženje iza kulisa, piše Story.

Ellen je napisala e-poštu svojoj ekipi gdje je preuzela odgovornost jer je emisija na kraju nosila njezino ime. Obećala je da će "ispraviti probleme" u budućnosti, rekavši zaposlenicima: "Kako smo eksponencijalno rasli, nisam mogla ostati na vrhu svega i oslanjala sam se na druge da rade svoj posao onako kako su znali da ću htjeti da ih obave. Očito neki nisu. To će se sada promijeniti i predan sam tome da osiguram da se to ne ponovi."

image

Ellen DeGeneres

Jean-baptiste Lacroix/Afp

U kolovozu te godine, tri dugogodišnja izvršna direktora, uključujući izvršne producente Eda Glavina i Kevina Lemana, te koizvršni producent Jonathan Norman napustili su talk show.

U rujnu 2020. kada je započela 18. sezona, Ellen se ispričala i izravno se osvrnula na situaciju sa svojom publikom.

"Naučila sam da se ovdje događaju stvari koje se nikada nisu trebale dogoditi. Shvaćam to vrlo ozbiljno i želim reći da mi je jako žao ljudima koji su pogođeni", rekla je komičarka tijekom svog uvodnog monologa.

image

Ellen DeGeneres attends the 77th Annual Golden Globe Awards, Golden Globes, at Hotel Beverly Hilton in Beverly Hills, Los Angeles, USA, on 05 January 2020. | usage worldwide (Photo by HUBERT BOESL/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP)

Hubert Boesl/Dpa Picture-alliance Via Afp

"Napravili smo potrebne promjene i danas započinjemo novo poglavlje", dodala je.

U svibnju 2021. Ellen je najavila da će joj nadolazeća 19. sezona talk showa biti posljednja.

Godinu dana kasnije, u intervjuu za The Hollywood Reporter 25. svibnja 2022. uoči svoje posljednje emisije, Ellen je priznala: "Znala sam da će ova sezona biti moja posljednja sezona, pa sam se stvarno trudila sve prihvatiti."

Gotovo dvije godine nakon što je njezin talk show završio s 19 sezona, Ellen se vratila stand-upu sa svojim setom Ellen‘s Last Stand... Sada je na ljetnoj turneji od 27 mjesta. Turneja se započela u San Diegu u Kaliforniji 19. lipnja 2024., a završava s dvije predstave u kazalištu Orpheum u Minneapolisu u Minnesoti 16. i 17. kolovoza 2024. Emisije su označene kao "posebno snimanje" i vjeruje se da su za Netflixov specijal s njezinom komičarskom točkom, piše Life&Style.

Na svojoj turneji u Santa Rosi u Kaliforniji, 3. srpnja, Ellen je rekla da je "gotova" nakon turneje, nagovještavajući povlačenje iz industrije zabave.

image

Ellen DeGeneres

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 20:28