StoryEditorOCM
ŽivotCLAUDETTE

Sestra Celine Dion govori o borbi s rijetkom neurološkom bolesti: ‘Ne možemo naći lijek koji djeluje‘

Piše MOZAIK SD
4. kolovoza 2023. - 06:45

Svjetski poznata pjevačica Céline Dion (55) posljednjih se godina bori sa zdravstvenim problemima. Celine pati od rijetke neurološke bolesti poznate kao sindrom ukočene osobe.

Međutim, u ovom teškom razdoblju, kako izvještava Hello! dobiva podršku svoje obitelji, posebno od svoje sestre Linde, koja se odlučila preseliti k njoj kako bi se brinula o njoj. Prema Claudette, još jednoj Célineinoj sestri, pjevačica se trenutno nalazi na svom luksuznom imanju u Las Vegasu sa svoja tri sina, René-Charlesom, Eddyjem i Nelsonom. Ona se bori s učincima ove rijetke bolesti, koju karakteriziraju grčevi mišića i nedostatak koordinacije. Simptomi mogu biti izazvani zvukovima, dodirom i emocionalnim stresom.

image

Celine Dion na početku turneje 2019. godine

Alice Chiche/Afp

Claudette je za Le Journal de Montreal rekla da Celine naporno radi na oporavku od bolesti. Sluša vodeće istraživače u području sindroma ukočene osobe i vjeruje da postoji nada. Međutim, potraga za učinkovitim lijekovima pokazuje se kao izazov.

"Disciplinirana je u svim područjima svog života... Ne možemo naći lijek koji djeluje, ali imati nadu je važno," Kaže Claudette.

Iako je Céline zbog zdravstvenih razloga morala otkazati nastupe u Las Vegasu i svjetsku turneju Courage, i dalje je samouvjerena. Claudette naglašava koliko je važno da pjevačica sebi pruži potreban odmor i sluša svoje tijelo.

Celine je najmlađa od 14 braće i sestara: Linda, Denise, Clément, Claudette, Liette, Michel, Louise, Jacques, Daniel, Ghislaine, Linda, Manon i blizanci Paul i Pauline.

image

Celine Dion napišta hotel u Parisu 2019. godine

Mehdi Taamallah/Nurphoto Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 14:19