StoryEditorOCM
ŽivotLjepota

Noel Beauty Academy organizira natjecanje i kongres ‘Worlds Croatia PMU‘

Piše Sponzorirani sadržaj
20. ožujka 2023. - 08:00

Hrvatska ovog travnja postaje bogatija za još jedan svjetski događaj, i to iz sfere industrije ljepote! Naime, supružnici Antonija i Toni Perišić iz Splita, vlasnici Noel Beauty Academy - nezaobilaznog punkta Splićanki, ako je o uljepšavanju riječ - organiziraju prvo "Worlds Croatia PMU" natjecanje i kongres 21., 22. i 23. travnja u Zagrebu. Bit će to pravi trodnevni praznik ljepote, uljepšavanja, ali i ugodnog druženja među kolegicama i kolegama, najvećim maherima za trajnu šminku iz cijeloga svijeta.

Kulminacija će se zbiti u večernjim satima zadnjeg dana kongresa, kad će u sklopu završnog partyja u Big Mamma pubu okupljene razgaliti i rasplesati vatrena Indira Levak, bivša pjevačica Colonije!

Za manje upućene: "PMU" iz naziva kongresa&natjecanja znači "Permanent make-up", ili "trajna šminka", a u tom je segmentu uljepšavanja upravo Antonija Perišić jedna od najboljih i najnagrađivanijih majstorica u regiji. U svezi nadolazećeg događaja kazala nam je sljedeće:

- Worlds Croatia je natjecanje i kongres u trajnoj šminki, prvo takve vrste u Hrvatskoj i trenutno je vrlo iščekivan događaj kod nas. Ove, prve godine održavanja očekujemo sudjelovanje minimalno 100 sudionika, što već u začetku događaj čini jednim od najvećih skupova slične vrste na ovim prostorima! - predmnijeva Perišić. Napominje i da je trajna šminka punopravan dio kozmetičke industrije koja, štoviše, uzima sve više maha i jedna je od grana koju ženska (a sve više i muška) populacija prati s velikim zanimanjem.

Stoga je ovaj potez Splićana pun pogodak, a kongres s natjecanjem u Zagrebu - prvi sličan u Hrvatskoj, rekosmo - događaj koji će nas učiniti vidljivima na svjetskoj mapi!

Evo još detalja: na samom kongresu nastupit će više od 30 svjetski poznatih umjetnika u trajnom šminkanju, svaki ima svojevrsni vlastiti autorski potpis i pravu vojsku zadovoljnih klijentica i klijenata iza sebe, te će u zagrebačkom "Antunoviću" pokazati svoju tehniku rada. Nabrojimo samo neke: Mina Nastić dolazi iz Srbije, Olha Yurchenko iz Ukrajine, Thiago Rodrigues iz Brazila, Anna Kochkina iz Portugala, Helen Omana iz Meksika, Nastasya Novoselya također iz Ukrajine...

/Zainteresirana publika više informacija može naći i na linku: instagram.com/worlds_competition_croatia/

Što se, pak, tiče natjecateljskog dijela, ono će se odvijati u pet inspirativnih kategorija: puder obrve, soft eyeliner, aquarelle usne, microblading i hairstroke. Natjecateljica i natjecatelja, kažu nam Perišići, bit će stotinjak. Pobjednica/pobjednik stječe pravo sudjelovanja na svjetskom finalu koje će se održati u rujnu u Poljskoj, kao i sve plaćene troškove, te brojne atraktivne nagrade sponzora.

Wow, super zvuči!

Ništa manje uzbudljiva, međutim, nije ni završnica. Naime nakon trećeg dana održat će se cocktail-večera, a za feštu je, rekosmo, tu energična Indira Levak ex Colonia. Vrhunska zabava je zajamčena!

Moramo reći i da će specijalni gosti na ovom svjetskom događaju biti Jeff Picasso i Ivan Alvarado iz akademije LDRSMP; riječ je o nekima od najboljih artista na svjetskoj razini, i to u području medicinske scalp-mikropigmetacije. Što je pak to, zapitat će se manje upućeni. Samo nastavite čitati, zanimat će vas!

Mikropigmentacija skalpa i ožiljaka je metoda pigmentacije kože glave, naime tehnika kojom se nadomješta gubitak kose kod žena i muškaraca, a može pomoći i kod alopecije, kao i prikrivanja ožiljaka.

Mikropigmentacija kože glave ili vlasišta (skalpa) nadalje podrazumijeva ubacivanje pigmenta mikroiglom u epidermis (kožu) na glavi na mjestima gdje je nekada bila kosa, ali je uslijed različitih faktora došlo do njezina opadanja, do potpunoga gubitka kose ili prorijeđenosti. Odlično rješenje i za muškarce i za žene koji imaju ovakav problem, ujedno i izazov za majstore igle i pigmenta. Posao mikropigmentacije s medicinski indiciranim predznakom posebno je delikatna zona uljepšavanja, artist koji izvodi taj posao mora biti oboružan dugotrajnim strpljenjem i preciznošću, a još neke male - a važne - tajne moći će se naučiti na Worlds Croatia MPU kongresu/natjecanju u Zagrebu zahvaljujući Splićanima Antoniji i Toniju Perišiću, te njihovim gostima.

Bit će poučno, uzbudljivo i zabavno 21., 22. i 23. travnja u Zagrebu, priznajemo: želimo biti tamo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 03:58