StoryEditorOCM
ŽivotDAVNO JE BILO TO

Merkel je tijekom školskih dana bila ‘super popularna‘ i ‘super pametna‘, sada slavi 50. godina mature

Piše MOZAIK SD
13. rujna 2023. - 07:26

Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel (69) godine 1973. završila je srednju školu u Templinu, Brandenburg, a tijekom ovoh vikenda proslavila je sa svojim starim kolegama 50. godišnjicu mature. List "Bild" izvještio je o ponovnom okupljanju razreda. 

Bivši razred sastao se u 14 sati na pristaništu odakle su krenuli na trosatnu vožnju parobrodom. Nakon toga otišli su na večeru u rezidenciju starijih građana "An der Buchheide".

image

Angela Merkel 

Andrea Savorani Neri/Nurphoto Via Afp

Razred se sastaje "redovito", rekao je razrednik. Merkel, koju njezini kolege iz razreda zovu "Kasi" (djevojačko prezime joj je Kasner), još uvijek je na popisu razreda sa svojom kućnom adresom i telefonskim brojem. Ali nikada zbog toga nije bila u  opasnosti. "Vjerujemo jedni drugima", rekao je kolega iz razreda.

Merkel je tijekom školskih dana bila "super popularna" i "super pametna". Gnjavila je svoje učitelje u DDR-u pitanjima o značenju socijalizma, otkrila je svojedobno njezina učiteljica razredne nastave Donath. Merkel je uvijek pomagala drugima i nikada se nije smatrala važnijom od drugih. Unatoč tome, Merkel je bila u središtu pozornosti na putovanju. Omiljena tema bili su njezini memoari koji bi trebali biti objavljeni 2024. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 09:48