StoryEditorOCM
Životvjera mu daje snagu

Luka je teško ozlijeđen na Svjetskom danu mladih, kući se vratio u invalidskim kolicima. Papa mu je poslao videoporuku

Piše Mozaik SD
26. svibnja 2024. - 21:01

Papa Franjo uputio je u petak video poruku mladom Požežaninu Luki Kerepčiću, koji je u kolovozu 2023. teško ozlijeđen na Svjetskom danu mladih u Lisabonu. Luka je u Portugalu doživio nesreću u kojoj je ozlijedio kralježnicu te se trenutno kreće s pomoću invalidskih kolica. Nakon dugog vremena, vratio se kući, piše HRT.

Izvrstan učenik, ministrant, križar i brižan prijatelj - to je mladi Požežanin Luka. Pozitivan i nasmiješen i nakon nesreće.

- Možeš se smijati ili plakati, meni je nekako draže ova prva. Ne mogu se sažalijevati, nemam nikakve svrhe od toga, kaže Luka.

Luka je na prošlogodišnjem Svjetskom danu mladih ozlijedio kralježnicu. Slijedile su brojne operacije, terapije i povratak kući tek u ožujku ove godine.  

- Prvo je bio strah, kako mu pomoći, što napraviti u određenim situacijama, međutim kad je on došao tu, sve smo brzo naučili, kaže Lukina majka Marica.

- Moje nade su ogromne, jer vidim koliko je ovo pomak, ovo je ono nebo i zemlja, stvarno. Kad sam došla rekli su da neće disati, a sad se vozi po ulici, ode na susrete, druži se s ljudima, rekla je Lukina sestra Ana. 

Sve zbog vjere - u kojoj je Luka pronašao svoju snagu.

- Vjera, obitelj i prijatelji oni su od početka, ne znam, neki su pitali, "je l‘ se nisi naljutio na Boga". Ne znam zašto, tak je trebalo biti i dobro. Drago mi je da sam ja, a ne netko drugi, kaže Luka.

Skromnošću i dobrotom osvojio je mnoge koji su za njega molili. Za Luku moli i papa Franjo, a poslao mu je i videoporuku.  

- Znam da tvoj život nije lak, ali znam da imaš srce čovjeka i vjernika - neka te Gospodin blagoslovi i neka te Gospa vodi, poručio je Papa Franjo Luki.

- Na prvu sam mislila da je to samo neki video pape, i pustila i kad sam čula Luka, bila sam u školu i vratila sam na početak jer nisam mogla vjerovati, rekla je njegova sestra.

- Nemam riječi apsolutno, ne znam što da kažem. Oduševljenje i neki vjetar u leđa, da mogu nastaviti. Da nisam sam, da ljudi mole za mene, da papa moli za mene, rekao je Luka za HRT.

Luki i njegovoj obitelji Papina poruka mnogo znači. U njoj su našli nadu. Borit će se i moliti i dalje. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 22:59