StoryEditorOCM
ŽivotMLADI GENIJALAC

Ima samo 23 godine, proslavio se već sa 16 i najpametniji je glumac na ovim prostorima! ‘Prvi put nisam prošao test...‘

Piše I. P.
19. veljače 2024. - 14:09

Srpski glumac, 23-godišnji Luka Grbić stekao je popularnost već sa 16 godina. Za prvu filmsku ulogu u "Južnom vetru" dobio je nagradu za debitanta godine na festivalu "Filmski susreti" u Nišu, ali postao i neodoljivi plavušan o kojem maštaju brojne mlade dame.

Osim po maestralnoj glumi, Grbić je postao zanimljiv jer ima IQ 156, te nosi laskavu titulu najpametnijeg glumca na ovim prostorima, piše Kurir

Naime, kad je upisao srednju školu, Luka je počeo volontirati u NTC centru i tu je saznao za Mensu, koja okuplja osobe s visokim kvocijentom inteligencije. Ispostavilo se da Luka ima IQ 156.

- Prvi put nisam prošao i nedostajala su mi tri boda. Znao sam da će slijedeći put biti bolje i ostvario sam rezultat 156, do granice do koje mjeri ovaj test. Otišao sam na prvi sastanak i upoznao vrlo zanimljive ljude - rekao je 23-godišnji glumac.

Inače, glumiti je počeo u Umjetničkoj radionici Kesić, kao sedmogodišnjak. 

Ulogom Nenada Maraša skrenuo je pozornost na sebe, a upravo angažman u "Južnom vetru" presudio je da upiše glumu.

Nakon „Južnog vetra“, Luka je dobio priliku da se dokaže i u drugim projektima, kao što su: „Biser Bojane“, „Tajne vinove loze“, „Košare", "Što se bore mili moje", "Poseta".

Strastveni je vozač motora, a godinu dana nakon položenog vozačkog ispita, na motoru je prešao put dugačak 6000 kilometara. Iako je po profesiji glumac, ima sklonosti prema pisanju. Za završnu scenu predstave "Idiot" u režiji Ivice Buljana, napisao je svoj tekst koji opisije kao mantru.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 09:26