StoryEditorOCM
ŽivotDAJMO DA VOZE

Joško Vukić je otočanin i osoba s invaliditetom koja nas je takla u srce i ispunila ponosom: sreli smo ga u Splitu gdje je položio vozački i slavi zbog novog života: Ovo nije luksuz, ovo je sloboda!

7. rujna 2021. - 22:24
Joško Vukić: Ljudi koji su paraplegičari mogu sami ubaciti kolica na suvozačko mjesto i ići samostalno gdje god hoće. To je ogroman vid promjene!Ante Čizmić/Cropix

Nakon što je položio vozački ispit u Splitu, za potrebe osoba s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, na Poljudu smo čestitali čovjeku i porazgovarali s njim.

Riječ je o Jošku Vukiću s Korčule, koji je u Split stigao ravno sa svog otoka kako bi pristupio polaganju vozačkoga ispita.

Naime, Joško Vukić stradao je u prometnoj nesreći kao suvozač na motociklu, zbog čega boluje od paraplegije. O svemu je pristao razgovarati, pa smo pričekali da mu prođe ispit.

Položio je na električnom BMW-u i3 sa specijalno ugrađenim komandama prilagođenim osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.

– Zašto sam se prijavio polagati vozački ispit? Prije svega, zato što mi ovaj ispit omogućava slobodu kretanja. Naime, kolicima veće uzbrdice ne dolaze u obzir, jer su električn...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 02:13