StoryEditorOCM
Životsamo jako

Iznenadit će vas kad vidite što je mladi Joško Gvardiol imao na zidu svoje sobe kad mu je bilo 17 godina

Piše Marija Pavić/Jutarnji list
15. lipnja 2024. - 17:34

Najskuplji branič u povijesti nogometa, naš reprezentativac Joško Gvardiol, osim po svojoj nogometnoj virtuoznosti, istaknuo se i svojim skromnim životom i obiteljskom pozadinom, karakterom i veselom naravi. Inače, Gvardiolov otac, Tihomir, bavi se prodajom ribe u ribarnici na Dolcu, koja je tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru doživjela veliku popularnost - jasno je i zašto, piše Jutarnji list.

Iako se 22-godišnji nogometaš proslavio i postao jedan od velikih nogometnih senzacija, kažu da je i dalje ostao s obje noge na zemlji. A da će takav biti, moglo se vidjeti još na početku njegove karijere kada je dao gola u seniorskoj konkurenciji za Dinamo i postao jedan od poznatijih nogometaša u medijima. Tada još kao 17-godišnjak, Gvardiol je postao šesti najmlađi Dinamov igrač koji je zabio u HNL-u nakon Halilovića, Kranjčara, Jedvaja, Ćorića i sadašnjeg mu suigrača - Kovačića.

image

Joško Gvardiol

Boris Kovacev/Cropix

Iz toga je razdoblja i fenomenalni selfie iz tramvaja koji je obišao svijet ponovno nakon Gvardiolovog pojavljivanja na nogometnom natjecanju u Katru. "Nekad imam prijevoz, roditelji, suigrači voze, ali vrlo često s treninga i utakmica idem doma tramvajem. Još sam mlad i nisam ni položio vozački. Da jesam, sigurno bih išao doma autom, ali jednostavno, bio sam u takvoj situaciji jer su moji otišli u Novigrad, a sestra je došla umorna s posla i doma nam je spremala večeru pa sam joj rekao da ću se vratiti tramvajem", objasnio je tada nogometaš koji je zasjao na naslovnici Sportskih novosti "Joško Gvardiol - Čudo od djeteta" ispod kojeg se nalazio plan do uspjeha.

Kako smo ranije izvijestili, “Plan A, nema plana B” stoji na vrhu umne mape, plan A je - uspjeh, glavni cilj. Sve strelice koje do njega vode vežu se uz fokus, disciplinu 24 sata svaki dan u tjednu. Trening, prehrana i odmor ključne su stavke discipline, a do uspjeha uz nju vode i strelice na kojima piše ustrajnost, htijenje, obitelj i prijatelji. "Plan je tu kao podsjetnik, da nikada ne zaboravim čemu težim", kazao je Gvardiol tada.

image

Joško Gvardiol

Boris Kovacev/Cropix

Nakon nastupa za Trešnjevku i Dinamo Zagreb, Gvardiol je zaigrao za RB Leipzig, a sada je trenutno u Manchester Cityju. 22-godišnji nogometaš postao je najskuplji stoper svih vremena, ali veliki ga prihodi i uspjeh nisu zaustavili da prestane misliti na "strelice" koje su ga do toga dovele pa je popularni nogometaš postao još popularniji kada se pročulo da je svojoj obitelji - tati Tihomiru, mami Sanji te sestrama Franki i Loreni - kupio kuću.

image

Joško Gvardiol

Farrell/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

No, osim ovih epiteta, Gvardiolu se često dodjeljuje i epitet najzgodnijeg nogometaša, što pokazuju i brojne obožavateljice koju su se već nakon njegovih nastupa u Katru zaljubile u mladog nogometaša. "Gvardiole, ženi me", "Joško, tražiš plave oči? Tu su", "Joško, prihvaćaš ponudu? (priložen broj telefona djevojke)", "Joškec, jesi za ples pod maskama?", samo su neki od transparenata koje su dočekali Gvardiola na dočeku u Zagreb nakon Svjetskog prvenstva.

Što sve čeka Gvardiola nakon ovog Europskog prvenstva, možemo samo pretpostaviti, ali u jedno smo sigurni - popularnost i "poludjeli" obožavatelji su zagarantirani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 17:35