StoryEditorOCM
ŽivotJE LI MOGUĆE?

Iznajmili kuću u gradu podstanarima i otputovali u inozemstvo: nakon nekoliko mjeseci stigao im je poziv policije

Piše MOZAIK SD
18. srpnja 2023. - 12:32

Jedan je par odlučio iznajmiti kuću u većem belgijskom gradu te odeseliti na neko vrijeme u inozemstvo. Stanarina je redovito stizala, susjedi se nisu bunili i svi su bili sretni. Ali, jednoga dana stigao je poziv policije koji je šokirao vlasnike kuće: policija je u kući pronašla plantažu sa 600 stabljika kanabisa, piše RTL.be.

U stanu je nastala velika šteta: sve su sobe ispreturane, donesene su tone zemlje, vodovodne cijevi su preusmjerene da zalijevaju plantažu. Instaliran je filtar za zrak kako bi se ograničili mirisi i transformirana je električna mreža.

- Oni su očito profesionalci. Razmišljali su o izolaciji kuće kako bi uklonili mirise. Susjedi nikada nisu ništa osjetili, nikada nisu sumnjali jer je sve bilo tako optimizirano, kaže vlasnik kuće koji ne želi u javnost sa svojim imenom.

image

Kanabis

Shutterstock

Na tavanu su ostaci 600 kultiviranih biljaka kanabisa. 

- Ovdje smo pronašli tone tla, lonaca, biljaka. Još uvijek su postojale mreže na kojima se sušila droga, rekla je supruga vlasnika.

Policija tvrdi da ovakvi slučajevi nisu  neuobičajeni. Kriminalne organizacije traže kuće usred grada. 

- U prošlosti, prije 10 godina, iznajmljivali su izolirane farme jer oprema nije bila tako dobra za izolaciju kuće. Ali sada doista vidimo da u središtu grada, primjerice stanu ili normalnoj kući, počinju postavljati plantaže", kaže Nico Deceuninck, iz središnje službe za droge savezne pravosudne policije Belgije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 07:06