StoryEditorOCM
Životteška odluka

Da li priznati partneru s koliko ste muškaraca spavali? Tako se povećava povjerenje, ali javljaju se i problemi

Piše mozaik sd
21. kolovoza 2023. - 19:28

Ljudi koji su zaljubljeni pričaju o svemu i streme međusobnom povjerenju, a u takvom okruženju gotovo u pravilu se postavi pitanje prijašnjih seksualnih veza.

Jedna je djevojka poslije dvije godine ozbiljne veze, nakon njegova najavljivanja, priznala dečku s koliko je muškaraca spavala u svojoj aktivnoj mladosti. Njenom momku, koji je u to vrijeme malo izlazio, to je zasmetalo i nastao je ozbiljan problem zbog kojega se ona obratila stručnjakinji za odnose.

Ona joj je rekla kako smatra da tu informaciju nije trebala podijeliti s partnerom.

"Ako nekome vjerujete, prirodno je da želite razgovarati o lekcijama koje ste naučili u prošlim vezama i seksualnim iskustvima. Ipak, brojevi nisu potrebni u takvim razgovorima i najčešće će samo dovesti do toga da se jedna osoba osjeća loše. Jednom kada se brojka izgovori, povratka nema, a u ovoj situaciji radi se zapravo o tome koliko se partner ove djevojke osjeća ugodno u pitanju prošlosti. Radi se i o tome da oboje moraju ustanoviti zadovoljava li odnos koji imaju njihove potrebe", objasnila je stručnjakinja, piše Zadovoljna.

image

Kod partnera se može javiti strah da nije možda pravi muškarac

/Shutterstock

Stručnjakinja za odnose naglasila je kako je bitno shvatiti problem s kojim se borite. Potencijalni je prvi problem: osjeća li vaš partner da je nešto propustio?

Ako sumnjate da vaš partner sve više razmišlja o činjenici da nije dovoljno živio u ovom smislu, morate ga otvoreno pitati osjeća li potrebu da još istražuje, izlazi na spojeve... Moguće je naime da će za nekoliko godina početi osjećati da je nešto propustio što će stvoriti probleme u vašoj vezi. Možda vam se njegova konačna odluka neće svidjeti, ali važno je doći do konačnog i točnog odgovora, savjetovala je stručnjakinja.

image

I partner i partnerica morat će donijeti odluku, ostati zajedno ili prekinuti (ilustracija)

/Shutterstock

Kao potencijalni drugi problem navela je: misli li vaš dečko da ste spavali s previše muškaraca? Sukob među vama mogao bi se pretvoriti u veliki problem, a lako je moguće da zapravo postoji i neki veći problem od ovoga. Muškarce se uči da budu seksualno sigurni i iskusni, a činjenica da je žena imala više seksualnih partnera mnoge posrami. Možda je to strah da nije pravi muškarac, možda ga brine da zbog nedovoljno iskustva nije dobar u krevetu. Ako ste predani jedno drugome, razgovor će vas zbližiti, pomoći vam da postanete sigurniji i da prijeđete i ovu prepreku, savjetovala je stručnjakinja, piše Zadovoljna.

Otvoreni razgovor i ovdje se, dakle, pokazuje kao put prema rješenju.

image

Kao i obično, otvoreni razgovor vodi do rješenja (ilustracija)

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 22:01