StoryEditorOCM
ŽivotU TURSKOM DOMU

Britanski naftni tajkun ubio svoju suprugu TV zvijezdu, pa izvršio samoubojstvo nakon ‘svađe oko njezinih SMS poruka‘

Piše MOZAIK SD
19. lipnja 2024. - 18:13
Victoria Vera Blyth i David Thomas Blyth snimljeni 2018. godine u PraguJhphoto/Česká Editoriální Fotografie/profimedia/Jhphoto/Česká Editoriální Fotografie/profimedia

Pjevačicu i voditeljicu Victoriju Veru Blyth (40) ubio je jučer njezin suprug David Thomas Blyth  (53) u njihovoj obiteljskoj kući u glavnom gradu Turske.

Vlasnik međunarodne naftne tvrtke ASE Inspection i Vitoria vjenčali su se 2014. godine i zajedno dobili troje djece. Pretpostavlja se da je sve troje djece u dobi od četiri, 10 i 14 godina, bilo u domu u vrijeme tragedije. Stavljeni su na skrb majčinoj rodbini, koja je nakon tragedije otputovala u Tursku. Nitko drugi nije ozlijeđen tijekom incidenta.

U lokalnim izvješćima turskog lista Hurriyet navodi se kako je David Blyth upucao svoju suprugu nakon navodne svađe koja je izbila između njih zbog Victorijinih SMS poruka, piše LBC.

image

Victoria Vera Blyth i David Thomas Blyth 2015. godine

Jhphoto/Česká Editoriální Fotografie/profimedia/Jhphoto/Česká Editoriální Fotografie/profimedia

Victoria je postala poznata nakon što je 2004. objavila svoj prvi album. Vodila je jutarnji show na TV Europe 2 zajedno s češkim kolegom Leošem Marešom.

Victoria je rođena u Južnoj Africi, a kao tinejdžerica s obitelji preselila se u Češku gdje je nastavila studirati glazbu. Udala se za Blytha 2014. godine i u početku su zajedno živjeli u Pragu. Preselili su se u Tursku 2019. godine nakon što je Blyth počeo poslovati na Bliskom istoku, piše The Scottish Sun.

Victorijina sestra Alexandra je na Instagramu odala počast, a otkrila je i da je njezina obitelj nedavno prošla još jednu tragediju kada im je umro otac.

image

Victoria Vera Blyth 2017. godine u Pragu

Gwuzd Pavel/Česká Editoriální Fotografie/profimedia/Gwuzd Pavel/Česká Editoriální Fotografie/profimedia

- S dubokom tugom i boli moram objaviti da nas je zauvijek napustila moja voljena i prekrasna sestra, sunce naših života koja nam je donijela toliko radosti, svojim smijehom, pozitivnim duhom, poletom i energijom. Sve vas molim da nam date malo vremena, zbog djece. Obitelj prolazi kroz  teško razdoblje jer smo nedavno pokopali oca, a sada i sestru i šogora. Treba nam vremena da se oporavimo, no najviše moramo biti tu za djecu, napisala je Alexandra.

Blythovi su posmrtni ostaci vraćeni njegovoj obitelji koja će ih prenijeti u Škotsku, dok Victorijino tijelo ostaje u Turskoj, piše Daily mail. Policija i dalje istražuje sve detalje tragičnog događaja.

Kako se doznaje, policijska istraga o njihovoj smrti je u tijeku.

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Češke Republike izjavio je: "Mogu potvrditi da je češki državljanin umro nasilnom smrću u Turskoj. Naše veleposlanstvo u Ankari u kontaktu je s njezinom obitelji i pruža konzularnu pomoć. Što se tiče preživjelih, nećemo davati nikakve dodatne informacije."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 13:06