StoryEditor
ŽivotInovativni party

Baš kad je stožer donio nove mjere, zagrebački hotel počeo organizirati tulume: ‘Sve je epidemiološki sigurno, a telefoni nam ne prestaju zvoniti‘

Piše M. M.
2. prosinca 2020. - 13:04
Shutterstock

Prije nekoliko dana na Instagram profilima domaćih Influencera pojavile su se objave s tajnog tuluma u Zagrebu. S obzirom na to da su se paralelno taman uvodile nove epidemiološke mjere koje nas dovode u polu lockdown bilo je za očekivati da će vijesti o velikoj zabavi glasno odjeknuti što se naravno i dogodilo. Dio građana je i prije nego što se saznalo o čemu se točno radi počeo kritizirati neodgovorne mlade, dok su se drugi bacili u istragu o tome gdje se party održava želeći dobiti pozivnicu za sljedeći.

Ispostavlja se ipak da nije riječ ni o kakvoj tajni i da su slike i snimke, namjerno puštene bez objašnjenja, bile dobar marketinški trik Timeout Heritage Hotela Zagreb. Njihov novi projekt inovativno pristupa party kulturi za vrijeme pandemije koronavirusa istovremeno pazeći da se poštuju propisi i da se ljudi zabave. Zoom Enabled Hotel Rooms kao što i samo ime sugerira je tulum koji se održava u hotelskim sobama koje su povezane preko Zooma, aplikacije za video komuniciranje putem interneta, a druge sudionike tuluma može se gledati na televiziji koju ima svaka soba. Kao što se može vidjeti što se događa u drugim prostorijama, može se pratiti prijenos live nastup DJ-a. 

-Zgrada u kojoj je hotel kružnog je oblika, a u sredini je dvorište u kojem je bar. S unutarnje strane nalaze se balkoni i veliki prozori pa se gosti mogu međusobno vidjeti i uživo, a postavili smo i šarena svjetla da se dodatno dobije party dojam, kaže nam zaposlenica hotela.

Ovisno o kvadraturi sobe odlučeno je koliki je njen kapacitet, a u jednoj maksimalno smije biti šest osoba. Cijena boravka je 749 kuna, a ako se dolazi u društvu pet prijatelja podijeljeni iznos je 125 kuna. U svakoj sobi partijanere dočeka i boca alkoholnog pića po želji. Iako se za goste sve čini dosta obećavajuće, zanimalo nas je boje li se vlasnici hotela štete.

-Hotel radi normalno, ali zbog pandemije nemamo popunjenost kakvu bismo inače imali tako da nam je dosta soba prazno. Ništa što se u sobi može uništiti nije nezamjenjivo, a vremena imamo dovoljno za eventualne popravke, objašnjavaju nam.

U sobi se nalazi jedan bračni krevet tako da sudionici tuluma mogu ostati i nakon što se muzika u dva ujutro ugasi. Što se tiče pravila hotela, ako je gostima jedan krevet dovoljan, svi smiju prespavati i ostati do 11 ujutro kada je standardno vrijeme za 'check-out'. U sobama je dozvoljeno i pušenje, čak i skakanje po krevetu. Jedino što nije dopušteno je prelazak iz sobe u sobu na što će paziti i redari jer je vlasnicima iznimno stalo da se sve mjere poštuju i da se nitko ne zarazi.

-Otkako su neki portali objavili vijest telefon nam ne prestaje zvoniti i imamo ogroman broj upita iako još nije sve rezervirano. Već su u noći oko dva, tri sata počele pristizati prve ponude, oduševljeno će zaposlenica.

Na Instagram profilu ZBR Hotel vidimo također da imaju puno pratitelja iako su ga pokrenuli tek prije tri dana. Ondje najavljuju i kako uskoro planiraju nove tulume i smišljaju ideje za različita događanja te se nadaju da će se naći ponešto za svakoga. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. siječanj 2021 18:59