StoryEditorOCM
U fokusuUgledni liječnik

Dr. Anthony Fauci: glavni američki korona-liječnik odgovara koji vitamini i u kojim omjerima mogu pomoći u borbi protiv Covida-19

Piše PSD
10. prosinca 2020. - 10:38

Dr. Anthony Fauci je od samog početka pandemije u SAD-u stekao ugledan status jer je čitavo vrijeme građanima govorio istinu koja često nije bila lijepa. Mnogi ga zato nisu htjeli slušati, ali sada kada se ispostavilo da je bio u pravu, posjeduje zavidni kredibilitet. U posljednjem razgovoru otkrio je koji dodaci prehrani mogu, a koji ne, pomoći u podizanju imuniteta, prenosi Index.hr.

Glumica Jennifer Garner na svom Instagram profilu je objavila sedmominutni video u kojem je ravnatelja Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti među ostalim upitala i što treba učiniti da obitelji ostanu što zdravije i po mogućnosti izbjegnu Covid-19.

Prvi odgovor koji je dobila otprije nam je poznat.

-Ako vam nedostaje vitamina D, to utječe na vašu osjetljivost na infekcije. Ne bih imao ništa protiv da preporučim uzimanje dodataka vitamina D i to radim sam, rekao je dr. Fauci.

Međutim, mnogo puta spominjani vitamin D nije jedini, a dr. Fauci spominje i vitamin C

-Drugi vitamin koji ljudi uzimaju je vitamin C jer je dobar antioksidans, pa ako žele uzeti gram ili više vitamina C dnevno, to bi bilo u redu, rekao je.

Njega je dobro koristiti jer dokazano smanjuje infekciju uslijed prehlade što su pokazala brojna istraživanja.

Na razočaranje mnogih koji misle da će promjenom u prehrani ojačati imunitet i da će im to pomoći u borbi protiv zaraze, epidemiolog kaže da stvari kao što su špinat ili bazga neće biti od pomoći.

Dr. Fauci objasnio je i koji sportovi bi trebali biti dozvoljeni, te na koji način. Garner ga je upitala je li potrebno nositi masku dok se igra tenis i može li sama loptica nekoga zaraziti s obzirom na to da smo do prije par mjeseci prali svoje namirnice.

-Treba biti oprezan s maskama da nam brzo ne dosade. Ako igrate tenis nema razloga da ih nosite jer ste na dovoljnoj udaljenosti od drugog igrača, isto tako ne morate ih nositi ni ako idete trčati osamljenim putem ili u društvu osobe s kojom živite, ali masku uvijek imajte pri ruci za slučaj da dođete u bliži kontakt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 23:45