StoryEditorOCM
U fokusubrza priprema

Juhica ipak grije najsnažnije: ovaj recept isproban je i ukusan, a njegov glavni sastojak ujedno je i prirodno oružje protiv bakterija i gljivica

9. prosinca 2020. - 22:28

Krem juha od poriluka slasna je i slana, s dodatkom kiselog vrhnja, što joj poboljšava okus i čini je baršunastom.

Poriluk, osim što je ukusan, ujedno je i prirodno oružje protiv bakterija i gljivica, i izvrsno je povrće koje čuva zdravlje crijeva. Krem juha od poriluka može se ponuditi kao početak ručka ili večere, a u Turskoj mnogi imaju običaj uživati u takvoj juhici već za doručak. Poriluk se često koristi i kao začin, kao luk, češnjak ili medvjeđi odnosno divlji luk.

Sadrži samo 60 kalorija na 100 g, vitamine A, B1, B2, B6, folnu kiselinu i vitamin E, ali ne treba zanemariti ni vitamin C, koji je važan u borbi protiv infekcija.

Sastojci (za 6 obroka):

- 250 g očišćenog poriluka (svježeg ili smrznutog)

- 280 g oguljenog krumpira

- 40 g sirovog maslaca, (ili drug...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:11