StoryEditorOCM
Zdravljetrendovi u hrani

Što jesti, a što izbjegavati: treba li uistinu stvarati paniku zbog glutena? Evo što kaže naša nutricionistica...

11. veljače 2017. - 11:43

Mnogi ljudi se sve češće žale da ne podnose mlijeko, da im kruh ne čini dobro, da moraju izbjegavati neku hranu jer su na nju alergični, napuhuje ih, stvara im žgaravicu, teško je probavljaju...Istodobno raste broj osoba koje se odlučuju za gluten-free dijetu, koja je postala pravi modni trend i naveliko se propagira. Je li gluten tako opasan da ga moramo potpuno izbaciti s jelovnika, pitaju se mnogi građani koji sebe smatraju zdravima, i što se dogodilo da je baš u posljednje vrijeme gluten postao tako nepoželjan, otkrila nam je Vanja Đurica, nutricionistica u KBC-u RIjeka.

- Statistika kaže da čak 20 posto ljudi u razvijenom svijetu pati od nekog oblika preosjetljivosti na hranu, a pritom alergije čine tek manji dio, svega 2 do 5 posto. Alergija na hranu javlja se neposre...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 04:50