StoryEditorOCM
ZdravljeInspiracija mnogima

Ovoj ženi liječnici su rekli da će umrijeti za 3 mjeseca. No, 8 godina od dijagnoze i dalje je živa...

Piše MOZAIK SD
13. lipnja 2024. - 17:24

Korisnica TikToka  Aisha, poznata kao @aisha_advocate, podijelila je dirljivu i inspirativnu priču, koja je postala jako gledana i dijeljena društvenim mrežama. U svom videu, Aisha je otkrila kako su joj prije osam godina doktori rekli da ima samo tri mjeseca života zbog ozbiljnog tumora, koji se s grlića maternice proširio na pluća i jetru.

image

Aisha u svom videu.

Screenshot/tiktok/

-Rečeno mi je da ne postoji ništa više što oni mogu učiniti, te da bilo koji tretman bi više bio palijativno liječenje, što znači da bi me jedva održavali na životu, a izliječenja nema. Produžila bih život samo za tri mjeseca, a kvaliteta života bi se znatno pogoršala,  ispričala je Aisha u videu.

Naime, Aisha je tada poslana kući i doktori su joj predložili da dobro razmisli o tome želi li produžit život na nekoliko mjeseci uz sve terapije i nuspojave koje s tim dolaze, ili uživati u to malo života što joj je ostalo, bez ikakvih tretmana i komplikacija.

-S obzirom da sam samohrana majka troje djece, odluka uopće nije bila upitna. Ako tretman može produžiti moj život samo i za jedan dan, to bi bio jedan  dan više da proveden sa svojom djecom, emotivno nastavlja Aisha.

image

Aisha se odlučila boriti zbog svoje troje djece.

Screenshot/tiktok/

U nastavku videa  doznajemo kako se Aisha odlučila boriti i pronaći snagu unutar sebe. Suočila se sa svim mogućim opcijama, pretraživala sve moguće terapije, alternativna, prirodna liječenja u kombinaciji sa kemoterapijama i uspjela preokrenuti svoju sudbinu. Njena odlučnost, vjera i pozitivan duh bili su ključan faktor u njenom oporavku. Povezala se s jedinom pacijenticom, koja je bolovala od iste dijagnoze, te uz podršku obitelji, zajednice i ustrajnosti, Aisha je pobijedila tumor. U remisiji je od 10.kolovoza,2017.godine.

Nesebično je podijelila završne, inspirativne riječi - Nikad niko ne zna što ga čeka, čuda se događaju svaki dan, svačije tijelo je drukčije, svaka osoba je drukčija. Vjerujte svome tijelu, brinite se o njemu, volite ga, educirajte se o svojoj dijagnozi, nastojte naći i konzumirati što više prirodnih sastojaka i namirnica, koje će vam pomoći u prevenciji nuspojava od kemoterapije, jer nikad ne znate što se može dogoditi.

Cijeli video pogledajte u nastavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 17:24