StoryEditorOCM
ZdravljeZdrava hrana

Dolazi ‘stađun‘ šparoga: osim što su ukusne, jedan njihov sastojak ima pravu supermoć!

Piše Suzana Ciboci/Živim
8. ožujka 2021. - 21:40

 Početkom proljeća, kada u povrtnjacima nema još gotovo ničega, počinju nicati, iznenada i vrlo brzo, šparoge, a sljedeća dva mjeseca njihova je sezona. "Odjednom su šparoge za večeru svaki drugi dan, a ponekad su one sve što vam treba u tanjuru - hrpe šparoga, kuhanih na pari pa premazane maslacem ili pokapane maslinovim uljem, obavijene slaninom, s jajima, u slasnom rižotu, u juhi, u salati... Šparoge koje se tijekom godine uvoze su u redu. Ali prema mom mišljenju, jednostavno nisu vrijedne troška ili ugljičnog otiska. Zato uživajte u njima tijekom njihove sezone", savjetuje Celia Brooks u svojoj (devetoj) kuharici Superpovrće (Mozaik knjiga, 2019.) Najprije je kuhala filmskom redatelju Stanleyju Kubricku, a potom je počela raditi na televiziji te pisati o hrani za britanske magazine,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 16:08