StoryEditorOCM
Stilsedam savršenih

Tražite novi parfem za ljeto? Ovo su najzanimljiviji novi mirisi, očarat će vas kombinacijom opojnih i svježih nota

Piše T. S. M.
14. svibnja 2024. - 12:04

Na pragu smo ljeta, a to znači da je krajnji trenutak za odabrati nove mirise u kojima ćemo uživati tijekom vrućih dana i noći koji su pred nama. Teški, slatkasti parfemi odlaze na zimski san - vrijeme je za nove mirisne kreacije. No to ne znači da se moramo oprostiti s gurmanskim i cvjetnim parfemima, jer i te su kategorije pune divnih kreacija.

Sudeći po parfemskim novitetima, nadolazeće će nam ljeto biti u znaku gurmasnkih parfema s notama smokve, osobito njenog lista, pistacije, đumbira, kokosove vode, pjenušca, limun-sorbeta, marcipana i slane karamele. Obožavatelji floralnih kreacija uživat će, pak, u notama jasmina, frangipanija, tiare, trešnjinog cvijeta, irisa, tuberoze, gardenije, ljubičice i ruže.

Ne brinite, lijepih noviteta ima i u kategoriji puderastih parfema te, očekivano, voćnih - pored omamljujućih tropskih kreacija preplavit će nas i cijelo more citrusnih nota, koje ljeti svima tako dobro stoje.

Veseli nas i činjenica da među suptilnim parfemima ima jako lijepih noviteta, laganih poput svile ili neodoljivog, diskretnog mirisa čiste kože.

Kilian - Sunkissed Godess. Ljeto u bočici - jedan je od opisa nove kreacije cijenjenog brenda, a mora se priznati da nije daleko od istine. Kilianov novi parfem kombinacija je mirisa koje vezujemo uz ljetne dane na plaži i kožu vrelu od sunca, premazanu uljem za sunčanje. Otvara se notama ylang-ylanga i kokosa, u srcu mu je vanilija, a u finišu se osjećaju drvenaste note cedra.

Gucci Bloom Eau de Parfum Intense senzualna je cvjetna kreacija koju umiruju zemljane note. Otvara se cvijetom naranče, srce čini kombinacija jasmina i tuberoze oživljena dubinom orhideje Lady of the Night, dok su mu u bazi zemljane note koje čini spoj esencije pačulija i mahovine. 

Jo Malone London‘s Ginger Beer Cologne aromatičan je, sladak i začinski miris. Otvara se notama đumbira i limuna, koji prelaze u tople začinske note cimeta i umirujućeg amirisa, a u bazi su mu topli akorde hrastovine, bijelog mošusa i aromatičnog, zemljanog vetivera. I ovaj miris je uniseks.

Guerlainov L‘Art et la Matière Néroli Plein Sud kombinira svježinu cvjetova marokanske naranče i nerolija sa začinskim notama cimeta, đumbira i kurkume. Gornje note parfema čine začini, u srcu su cvijet naranče i neroli, dok bazu čine tople i opojne drvenaste note sandalovine u kombinaciji s vetiverom.

4711 Remix Green Oasis od 4711 još je jedan miris namijenjen i muškarcima i ženama. Miriše toplo, ali ne i slatkasto, osvježavajuć je, ali ne i pretjerano citrusan, pomalo podsjeća na fine losione za sunčanje i slasne koktele. Gornje note su lubenica, pitahaya i limun, srce čini vodene note, magnolija, šljiva i gardenija, a u bazi su mu mošus te opojne drvenaste note cedra i sandalovine.

Viktor & Rolf‘s Flowerbomb Tiger Lily kombinira slatkoću kokosovog mlijeka sa svježinom manga i tigrastog ljiljana i postiže dojam koji je topao i privlačan, ali nije umjetno sladak. Parfem se otvara toplim notama kokosovog mlijeka, u srcu mu je cvjetni  buket s egzotičnim i divljim akordom tigrastog ljiljana koji se isprepliće s primamljivom esencijom manga, dok je baza u znaku bogatih, senzualnih nota benzoina.

Billie Eilish lansirala je parfem Eilish No. 3. Riječ je o mirisnom novitetu koji nosi oznaku veganskog proizvoda, a načinjen je bez parabena, s čistim sastojcima te je namijenjen ženama i muškarcima. Gornje note su mu ružičasti papar, grejp i jasmin, srednje note drvenasta kombinacija cedra i jele uz začinske note šafrana, a u bazi su mu topli mošus i amber te zemljani tonovi hrastove mahovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 11:36