StoryEditorOCM
Spiza plusovoga jedite - više!

Hrana koja spašava narušenu probavu: sedam pomagača za oporavak crijevne flore koji mogu biti jako, jako ukusni

Piše Spiza SD
17. veljače 2023. - 11:07

Pretjerivanje u hrani, osobito onoj koja nam i inače škodi, kad-tad će dovesti do loših posljedica, a debljanje je tek manji dio problema. Prehrana obilata šećerima, zasićenim mastima i žestokom hranom negativno utječe na mikrobni ekosustav u crijevima, a narušena ravnoteža crijevne mikroflore može biti jako neugodna, uz simptome poput žgaravice, refluksa, nadutosti, zatvora i grčeva. Prvi savjet koji ćete čuti, iako vam vjerojatno uopće ne treba jer ga znate i sami, je "Jedite manje" - žestokog, slatkog, masnog... i tako dalje - no savjet koji možda ne biste očekivali je: Jedite više. Ali čega? Pa, bilo čega s popisa koji slijedi, jer riječ je o hrani koja pomaže probavi da se vrati u regularan rad.

1. Za poremećenu probavu ne postoji ništa bolje od kval...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 21:15