StoryEditorOCM
Slatkotko bi im odolio

Mliječne kiflice po Draganinom su receptu mekane kao duša! Mogu biti slatke ili slane, a pazite ovu ideju za nadjev...

Piše T. S. M.
14. studenog 2024. - 08:10

Svježe pečenom domaćem pecivu zaista je nemoguće odoljeti. Ako vi znate kako, javite nam. Mi ne znamo, osobito kad je ispečeno po ovako dobrom receptu. Dragana Marjanović koju možete pratiti na Instagram profilu Kolači sreće otkrila nam je kako se prave mekane mliječne kiflice. Jedva čekamo isprobati njen recept, a isto savjetujemo i vama.

Ove se mekane i ukusne kiflice mogu napraviti u slatkoj ili slanoj varijanti, poručila nam je majstorica, a izmjene recepta koje je potrebno napraviti zbog promjene okusa su vrlo jednostavne. Želite li slane, samo izbacite recept s popisa sastojaka. Odlučite li se, pak, za slatku varijantu, ne morate mijenjati ništa na popisu sastojaka, ali će vam trebati nešto slatko za nadjev.

Dragana nam savjetuje da koristimo slatke namaze i džemove po želji te nam poručuje da ih je ona radila i s pudingom skuhanim uz korištenje samo 400 ml mlijeka. Puding je prije korištenja u tu svrhu potrebno ohladiti, upozorila je još za kraj. 

Mliječne kiflice

Sastojci:

300 ml mlijeka
35 g mlijeka u prahu
1 jaje
1/2 kocke svježeg kvasca
50 g šećera
1 vanilin šećer
60 g maslaca
500 g brašna

Priprema:

Kvasac rastopite u hladnom mlijeku pa im dodajte šećer i ostavite nekih 15 minuta. Dodajte jaje i mlijeko u prahu te izmiješajte pa dodajte brašno. Izradite glatko tijesto pa mu dodajte maslac i dobro umijesite. Tijesto ne smije biti puno tvrdo, ali ne smije se ni lijepiti za ruke.

Ostavite tijesto sat vremena na sobnoj temperaturi pa ga premijesite, a zatim ga ostavite da počiva još pola sata.

Tijesto podijeliti na 10 loptica, svaku lopticu razvucite više u dužinu nego u širinu, uz najkraći rub stavite nadjev po želji pa zamotajte kiflice i malo im zarežite krajeve. Složite ih u lim za pečenje pa ih ostavite da se dižu 20 minuta. Premažite ih razmućenim žumanjkom pa ih pecite 20 minuta na 180 stupnjeva Celzija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. studeni 2024 08:12