StoryEditorOCM
Slanogric-gric

Za savršeno hrskavu i sočnu pohanu piletinu trik je u ovom sastojku i načinu pripreme: malo će vas iznenaditi, ali pali

Piše S. Š.
17. lipnja 2024. - 12:50

Dobar trik za savršenu hrskavost mesa uvijek dobro dođe, a ovaj je posebno zgodan i - pali! Ako želite sočne pileće batake koji će dobiti dugo željenu hrskavu slasnu koricu u pečenju, trik je u majonezi.

Batake ne trebate pržiti u dubokom ulju... Dovoljno je meso namazati majonezom koja će zadržati sočnost piletine, prekriti ga krušnim mrvicama koje će dati posebnu hrskavost, a potom ga ispeći u pećnici. Vjerujte nam - za prste polizat...

Za svaki batak bit će vam dovoljna jedna žlica majoneze pa mjere prilagodite količinu mesa. Važno je i da majonezu začinite kako biste postigli savršenu kombinaciju aromatičnosti i sočnosti. Tajne se, pak, uvijek kriju u malim stvarima, a garantiramo da će ova biti pun pogodak!

Hrskavi pileći bataci

Sastojci:

4-6 pilećih bataka
4-6 žlica majoneze
50 g krušnih mrvica
češnjak u prahu (po želji)
sol i papar

Priprema:

Majonezu izlijte u zdjelu pa je začinite s češnjakom u prahu i pomiješajte. U drugu zdjelu istresite prezlu. Pileće batake začinite solju i paprom, namažite ih majonezom, a potom prekrijte prezlom. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.

Batake posložite na lim za pečenje, koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Stavite ga u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 30-40 minuta dok piletina ne dobije zlatno-smeđu boju i ne bude termički obrađena do kraja.

Kako biste provjerili je li piletina pečena do kraja, provjerite unutrašnjost mesa kuhinjskim termometrom. U najdebljem dijelu piletine kod kosti temperatura bi trebala iznositi oko 74 stupnja.

Kad su gotovi, pileće batake poslužite uz prilog po želji i uživajte u posebnoj hrskavosti!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 12:51