StoryEditorOCM
Slanosavršenstvo

Sarme pripremljene na ovaj način mnogima su draže od klasičnih: uz ovu metodu omiljeno će jelo dobiti još bolji okus

Piše Spiza SD
6. studenog 2023. - 12:47

Sarme su klasik kojem se rado vraćamo svake zime, a nekima su toliko drage da ih priprmaju i kad nije baš toliko hladno. Nećemo vam se miješati u navike konzumiranja omiljenog jela, samo ćemo vam skrenuti pažnju na jednu ideju koja je postala jako popularna. Nekima su sarme pripremljena na ovaj način još draže od klasičnih.

Riječ je o sarmama iz pećnice. Prenosimo vam recept pa provjerite jesu li i vama sarme draže kad se pripreme prema ovoj metodi...

Sarme iz pećnice

Sastojci

700 g junetine
300 g svinjetine
250 g pancete
180 g riže
70 g pancete
20 g soli
200 ml umaka od rajčice
2 luka
2 češnja češnjaka
1 veća glavica kiselog kupusa
½ vezice peršina
1 ½ žličica mljevene paprike
goveđi temeljac
ulje
sol, papar

Priprema

Nasjeckajte obje glavice luka, češnjak i oko 70 grama pancete pa ih ispirjajte dok ne zamirišu. Maknite s vatre, dodajte meso, rižu, usitnjeni peršin, mljevenu papriku, sol i papar. Dobro izmiješajte pa napravite sarme.

Na dno posude stavite višak kupusa, a između sarmi stavite ostatak pancete narezan na komade.

Pomiješajte goveđi temeljac (možete koristiti i toplu vodu u kojoj ste razmutili kocke za juhu ili joj dodali malo sušenog biljnog začina) i umak od rajčice te sol i papar pa tom mješavinom zalijte sarme. Prekrijte sve aluminijskom folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.

Nakon otprilike sat vremena sarme okrenite, temperaturu smanjite na 170 stupnjeva te pecite još pola sata. Na kraju skinite foliju i pecite još oko pola sata, a po potrebi dodajte malo vode kako ne bi bilo suho.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 06:53