StoryEditorOCM
Slanotop namirnice

Ručak pun vitamina, spasit će vas! Sandra ima odličan recept za ukusno jelo na žlicu zbog kojeg ćete pomazati teću

Piše T. S. M.
17. rujna 2024. - 14:34

Još je možda malo rano za fažol sa suvim mesom, ali baš je pravi trenutak za dobro, kripno, jušno varivo od crvene leće. U receptu koji vam prenosimo s Instagrama iza kojeg stoji Sandra Suhor Galiot, leća se spaja sa špinatom i porilukom. Ideja nam zvuči super, recept još bolje pa vam ga uz Sandrino dopuštenje prenosimo.

U nastavku ćete pronaći i video pa ćete vidjeti kako priprema ovog jela izgleda u praksi.

image
Privatni album

Varivo od crvene leće i špinata

Sastojci:

250 g crvene leće
200 g zamrznutog špinata
3 žličice garam masale
2 žličice curryja
1 žličica češnjaka
1/2 žličice čilija u prahu
1 poriluk
1 limun
kokosovo mlijeko
ulje
sol, papar

Priprema:

Očistite i narežite poriluk pa bijeli dio prepržite na zagrijanom ulju. Maknite ga malo sa strane kako biste oslobodili nešto mjesta u teći pa dodajte začine te prepržite i njih.

Dodajte crvenu leću, oko pola litre vode i špinat pa poklopite. 

Nakon 15-ak minuta kuhanja dodajte i zeleni dio poriluka, 2 žličice soli i kokosovo mlijeko. Promiješajte pa kuhajte još 15-ak minuta. Prije posluživanja u svaki tanjur dodajte i malo soka od limuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 14:35