Trebate li ideju za brzinski ljetni ručak, evo vam je. Zapecite njoke s umakom od rajčice, sirom i još jednim dodatkom koji će jelo učiniti zasitnijim, ali i ukusnijim od običnih njoka sa šalšom od poma. Nećete se znojiti uz špaher, sve što trebate napraviti je ubaciti sastojke u posudu za pečenje pa sve tutnuti u pećnicu i odmoriti se 15-20 minuta dok se jelo fino ne zapeče.
Pa recite, može li lakše?
Trebat će vam samo četiri sastojka: njoki (oni iz vrećice, nezamrznuti), umak od rajčice (mislimo na kupovnu šalšu, ne na pomu passatu), sir (koji se lijepo topi) i tanke roštilj kobasice (nisu li vam pri ruci zamijenite ih kockicama pancete ili šunke, repićima škampa, gljivama... što god vam se nađe pri ruci, a da podiže okus jela i ne mora se posebno pripremati).
Gratinirani njoki
Sastojci:
750 ml umaka od rajčice
500 g njoka
150 g sira
2 roštilj kobasice
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 210°C.
U posudi pomiješajte njoke, umak od rajčice i kobasice narezane na fetice. Prebacite u posudu za pečenje, prekrijte naribanim sirom i pecite 15 minuta.