StoryEditorOCM
Slanopasta al ragu bianco

Ovo nije obična manistra s mljevenim mesom: toč je fantastičan, a tajna je u jednom dodatku. Sve je gotovo za 15 minuta

Piše T. S. M.
18. rujna 2024. - 13:42

Recepata za brza i jednostavna jela nikad dosta, pa nek vam se i ovaj nađe pri ruci, osobito ako ste ljubitelj tjestenine i jela s mljevenim mesom. Posebnost jela koje ćemo vam predstaviti je u tome što to uopće nije obična manistra s točem od mljevenog mesa nego prava talijanska fantazija za obožavatelje pašte i ragua.

Pasta al ragù bianco, odnosno tjestenina s bijelim raguom jelo je bogatog okusa i divne kremaste teksture koju duguje jednom sastojku kojeg ovdje možda ne biste očekivali: mascarponeu.

Osim što je vrlo ukusno, ovo se jelo zaista brzo priprema: bit će vam dovoljno samo 15 minuta.

Tjestenina s bijelim raguom

Sastojci:

320 g tjestenine
300 g mljevenog mesa
250 g mascarponea
1/2 luka
1/2 mrkve
1/2 štapića celera
ekstra djevičansko maslinovo ulje
ribani sir
peršin
sol, papar

Priprema:

Pristavite posoljenu vodu za tjesteninu pa je skuhajte prema uputama na pakiranju.

U međuvremenu pripremite bijeli ragu. Na zagrijano ulje stavite nasjeckani luk, mrkvu i celer, a kad povrće porumeni i uvene dodajte mljeveno meso.

Začinite solju i paprom pa ga pirjajte 5-6 minuta, odnosno dok ne porumeni.

Trenutak prije nego što je tjestenina skuhana al dente, u tavu dodajte mascarpone i malo vode od kuhanja. Miješajte kako bi se mascarpone rastopio i stvorio kremasti umak.

Ocijedite tjesteninu pa je prebacite u tavu, ostavite da se kuha još minutu-dvije pa pospite ribanim sirom i nasjeckanim peršinom. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 10:09