StoryEditorOCM
Slanogotovo za minut‘

Ovo je najslasnija kajgana ikad: evo što, ali i kad trebate dodati u jaja kako bi bila kremasta i savršeno pahuljasta

Piše SD SPIZA
2. rujna 2023. - 09:45

Šta je jutro bez gušta u finoj marendi, prvoj šalici kave i uživanja u prvim budnim satima dana. Ako ste se zavukli u dosadnu rutinu doručka - vrijeme je za promjene, a mi imamo pravi recept za to i to za naslasniju kajganu koju ste ikad probali!

Ovaj recept za kajganu, zahvaljujući popularnom kreatoru najzanimljivih jela na TikToku, Yarinu Shachagi, obećava slanu, kremastu i savršeno pahuljastu kajganu, a tajna se krije u dodavanju jednom žumanjka i malo kiselog vrhnja neposredno prije nego što završite s kuhanjem.

Time ćete obogatiti, ionako već bogati doručak i spriječiti jaja da se osuše. Najbolji dio? Za pripremu je potrebno samo nekoliko sastojaka i doslovno 1 minuta. Provjerili smo recept" Marenda nije mogla biti savršenija!

Ako vam se vaša uobičajena kajgana uvijek čini pomalo suhoparna i nenadahnuta, ovo je upravo ono što vam treba! Pa krenimo...

@breadbakebeyond

Herbed Goat Cheese & Scrambled Eggs Toast

♬ original sound - Bread Bake Beyond

Kajgana s kozjim sirom

Sastojci:

tost 
peršin
papar
4 jaja
maslac
kozji sir
kiselo vrhnje

Priprema:

Prerežite kruh na tanke ploške. Pomiješajte kozji sir i peršin nasjeckan na sitno, popaprite pa sve dobro izmiješajte. 

U drugoj posudi razmutite 3 jaja. Na zagrijanu tavu rastopite malo maslaca, pa ulijte jaja kako biste ispekli kajganu. Pecite na laganoj vatri, neprestano miješajući.

Pred kraj kajgani dodajte 1 žumanjak i malo kiselog vrhnja te nastavite peći istovremeno lagano miješajući kajganu kako bi se svi sastojci sjedili. 

Pripremljene tosteve premažite uljem pa ih kratko popržite na tavi kako bi postali hrskavi. 

Kad su gotovi premažite ih smjesom od kiselog vrhnja i peršina pa na vrh dodajte kajganu. Pospite začinima po želji, izribanim sirom i peršinom pa uživajte u slasnom doručku!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 19:21