Ako ste odlučili jesti malo više salate, a malo manje kruha, kolača i mesa, baš dobro za vas. Dobrom odlukom kod nas ste zaslužili ne samo pohvalu, nego i jedan odličan recept.
Jeste li ikad čuli za - ovčarsku salatu?
Ovčarska salata je podvrsta poznate šopske salate. Preciznije, pojačana verzija šopske salata.
Uobičajenim sastojcima kao što su krastavci, rajčice, luk, paprika i sir dodaju se tvrdo kuhana jaja, gljive, dimljena šunka i slični sastojci. Odaberite ih prema svojoj savjesti i bacite se na posao. Nudimo osnovni recept.
Ovčarska salata
Sastojci
70 g sira sirene ili feta
50 g dimljene šunke ili pršuta
7 mini šampinjona
2 rajčice
2 jaja
1 krastavac
1 paprika
1/2 ljubičastog luka
marinirane masline
sjeckani peršin
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Skuhajte jaja utvrdo pa ih ogulite i narežite.
Narežite rajčicu, šampinjone (izvorno se koriste sirovi, ali ako želite vi ih najprije termički obradite po svom ukusu), papriku i krastavac na kockice, luk usitnite pa sve stavite u zdjelu za posluživanje i promiješajte.
Dodajte šunku, jaja, masline, maslinovo ulje, sjeckani peršin te sol i papar pa ponovno promiješajte.
Preko svega naribajte ili nadrobite sir pa salatu ostavite da se ohladi oko pola sata prije posluživanja.