StoryEditorOCM
Slanosuper ideja

Ovakav grah još niste jeli! Trebat će vam dvije limenke, nećete ga kuhati ni praviti salatu, a neće vam biti nimalo žao

Piše Spiza SD
12. svibnja 2023. - 13:52

Još od zime čuvate par limenki graha i ne da vam se više ih gledati? Super, jer imamo odlično rješenje: pripremite ga na potpuno novi način - bećete ga ni kuhati, niti začiniti na salatu, a uživat ćete u svakom zalogaju. Predlažemo vam recept za zapečeni grah na francuski način, odnosno au gratin. Taj fensi izraz ima sasvim jednostavno značenje: zapečeno sa sirom i krušnim mrvicama.

Grah au gratin

Sastojci:

800 g graha (najbolje bijelog)
120 ml temeljca
120 ml mlijeka
100 g krušnih mrvica
100 g gruyerea ili goude
70 g sira fontina (ili drugog masnog, lako topivog)
50 g parmezana
1 velika ljutika
3 češnja češnjaka
3 ​žlice maslinovog ulja
1/4 žličice soli
1/4 žličice papra

Priprema

Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva Celzija. sve vrste sira naribajte pa pomiješajte s krušnim...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 02:38