Pozdravili smo se s tikvicama, ali utjehu smo pronašli u - tikvi. Popularno jesesnko povrće može vrlo uspješno zamijeniti svoju malenu rodicu u mnogim omiljenim jelima, a jedno od njih je tjestenina. Je li vam ikad palo napamet napraviti manistru s tikvom?
Našoj vjernoj čitateljici Sandri (Suhor Galiot, maherica je za kuhanje u što se možete uvjeriti na njenom Instagram profilu) to ne samo da je palo napamet, nego je zamisao iskušala u praksi, oduševila se i poslala nam recept.
Sandra je tikvu iskombinirala sa špinatom, a jelo je obogatila sjemenkama tikve i sezama koje je prethodno ispekla na suhoj tavi. Ovo će se jelo svidjeti svima kojima su klasični umaci za tjesteninu na bazi vrhnja i sira zabranjeni jer ga u ovom receptu nema. Sandra ga je zamijenila kokosovim mlijekom, a skepticima je poručila da bi ih okus mogao ugodno iznenaditi.
Pa evo kako Sandra priprema tjesteninu s tikvom.
Jesenska pasta s tikvom i špinatom ️
Sastojci:
350 g špinata
1 tikva
1 konzerva kokosovog mlijeka
tjestenina
sjemenke tikve i sezama
muškatni oraščić
čili
češnjak u prahu
sol, papar
Priprema:
Tikvu očistite i staviti peći pa je pustite da se malo ohladi i usitnite u pire (sjeckalicom ili štapnim mikserom).
Pire od tikve savite u lonac te dodajte začine po želji i kokosovo mlijeko. U drugom loncu pristavite vodu za tjesteninu.
Tikv i dodajte špinat te ih za vrijeme kuhanja povremeno podlijte vodom od kuhanja tjestenine. Kad je špinat gotov, kušajte umak i provjerite treba li mu dodati još začinati, pomiješajte ga sa kuhanom tjesteninom i tostiranim sjemenkama tikve i sezama.