StoryEditorOCM
Slanone trebaju vam kore

Izgleda kao pizza ili lazanje, ali još je slasnija: pita od tikvica topi se u ustima, gotova je brzo, a trik je u smjesi

Piše S. Š.
30. kolovoza 2024. - 10:37

Ako tražite jednostavno, brzo i iznimno ukusno jelo koje će vas zasititi i oduševiti svakim zalogajem, pita od tikvica je pravi izbor za vas. Ova pita savršena je kombinacija sočnih tikvica, kremastog jogurta i hrskavih zlatnih rubova, koja će se svidjeti i najzahtjevnijim gurmanima. Najbolje od svega, možete je pripremiti u tren oka – samo pomiješate sve sastojke, ubacite u pećnicu, i već za pola sata imate gotov obrok. Zbog jednostavnosti pripreme idealna je za dane kad trebate nešto brzinski pripremiti, a odlična je i hladna pa možete napraviti i veću količinu te je čuvati u hladnjaku za brzinski snack!

Pita od tikvica

Sastojci:

1 tikvica, malo veća
500 ml tekućeg jogurta
3 žlice običnog brašna
​2 žlice kukuruznog brašna
4 jaja
½ praška za pecivo
1 češanj češnjaka
10 g maslaca (za premazivanje)
sol, papar
začinsko bilje, po ukusu

Priprema:

Narežite tikvice na kockice, posolite ih pa ostavite 10-ak minuta. Za to vrijeme uključite pećnicu da se zagrijava na 200 stupnjeva.

Razmutite jaja, dodajte im jogurt i papar pa sve zajedno opet promiješajte. Dodajte češnjak nasjeckan na sitno i po žejli začinsko bilje. Sve pomiješajte pa dodajte brašna i prašak za pecivo. Pripazite da smjesa nema grudvica. Tikvice dodajte zadnje i opet sve sastojke izmiješajte. Probajte je li smjesa dovoljno slana - ako je potrebno, dodajte soli.

Posudu za pečenje premažite maslacem i smjesu istresite u nju. Možete peći u dubljoj i manjoj posudi kako biste dobili deblje komade, ili obrutno, u plićoj i većoj kako biste dobili tanje komade - ovisno o vašem ukusu.

Pecite na 200 stupnjeva otprilike 25-30 minuta. Poslužite uz jogurt ili salatu i uživajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:00