StoryEditorOCM
Slanojednostavno i fino

Hrskave rolice s ukusnim nadjevom gotove su za 20 minuta: savršena su grickalica, zahtijevaju jako malo truda i troška

Piše Spiza SD
11. kolovoza 2023. - 17:48

Pitate li se što biste dobroga mogli grickati, a ne da vam se uložiti pretjerano truda niti sredstava, imamo baš savršen prijedlog. Napravite pizza rolice od tijesta za savijače. Tijesto je relativno povoljno, pronaći ćete ga već za malo više od jednog eura, a ni nadjeva vam ne treba baš puno jer, kako bi bile što bolje i hrskavije, ove se slasne rolice ne smiju prekrcati. Mogu vam poslužiti kao izvrsna prilika za počistiti hladnjak od ostataka sira i nareska koje vam se više ne da jesti, a opet, s druge strane, ako ste baš naumili udovoljiti svojoj gurmanskoj strani, prepustite se mašti i punite ih finom šunkom, pitomim šparogama, srcima artičoka, Alfedo umakom, dobrim cheddarom ili drugim sirom koji se lijepo rasteže kad se otopi... Nadahnuće možete pronaći u objavi s Instagrama koja nas je baš zagrijala za ovu ideju, a prenosimo i recept.

Hrskave pizza rolice

Sastojci:

500 g kora za savijače
150 g umaka od rajčice
3-4 štapića dimljenog sira scamorza
ekstra djevičansko maslinovo ulje
origano
crni i bijeli sezam

Priprema:

Premažite jedan list kora za savijače uljem pa ga poklopite drugim listom. Na to nanesite tri žličice umaka od rajčice pa premažite cijelu površinu osim rubova.

Na umak stavite sir i zamotajte rolicu  Premažite je uljem, pospite crnim i bijelim sezamom i pecite na 200 stupnjeva Celzija 12-15 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2024 10:07