StoryEditorOCM
Savjetibrzo i odlično

Za najbolju palentu koju ste ikad probali, trebat će vam dva dodatka: bit će fina i kremasta, topit će vam se u ustima

Piše T. S. M.
12. lipnja 2024. - 07:05

Palenta ili pura zgodan je sastojak u svakoj kuhinji jer se vrlo brzo i lako može pretvoriti u lagan i ukusan obrok ili prilog za jela poput ragua i drugih mesnih točeva, ali također i za brujet, buzaru i druga jela koja obožavamo.

Pored toga, na glasu je kao niskokalorično i lakoprobavljivo jelo, a spominje se i da je poprilično zdrava - dobar je izvor antioksidansa koji štite oči i smanjuju rizik od određenih kroničnih bolesti. Uz sve navedeno, smatra se prihvatljivom za dijabetičare  jer ne bi trebala negativno utjecati na razinu šećera u krvi sve dok se držite razumne veličine porcija.

No onaj tko je kušao palentu pripremljenu na starinski način, od pravog kukuruznog brašna, reći će vam da je sve ovo instant što danas kuhamo totalno bezveze u usporedbi s pravom, domaćom purom. A vi ćete mu na to uzvratiti da danas malo tko ima vremena i volje za stajati uz špaher dok se starinska pura ne skuha.

I zato naš savjet ne glasi "Želite li bolju puru, skuhajte je po starinski". Ne, mi ćemo vam savjetovati nešto drugo.

Znate li da palentu uz dva dodatka možete za čas pretvoriti u nešto puno bolje? Bit će toliko dobra da joj neće trebati nikakav šug ni šalša.

Sve što trebate napraviti dok se pura kuha je dodati joj jedno do dva jaja, ovisno o količini, te malo feta sira. Zahvaljujući tom malom pojačanju postat će hranjivija, ali i puno ukusnija, a bit će tako kremasta da će vam se topiti u ustima.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 07:07