Jeste li primijetili kako je ukusna kupus-salata kad je naručite u restoranu? Razlog je u tome što ta salata, za razliku od one koje pripremate kod kuće, sadrži i jedan sastojak koji ne biste očekivali u njoj pronaći. Dugo je bio tajna, ali kao što je poznato, sve se tajne kad-tad otkriju...
Želite li osobito ukusnu salatu od kupusa, uobičajenom ćete sastojcima - kupusu, soli, ulju i octu - dodati još i šećer. Dovoljno je sasvim malo, na salatu od 1/4 prosječno velike glavice kupusa stavite 1/2 žličice šećera.
Najbolje ga je umiješati u dressing od ulja i octa, a čak i ako koristite kremaste dressinge na bazi majoneze ili jogurta, svejedno dodajte malo šećera. Ovaj vam tajni sastojak ipak neće trebati ako ste se odlučili za kupovni preljev, jer takvi obično već sadrže šećer.
Evo vam još jedan savjet za bolju salatu od kupusa: jako ga tanko narežite ili naribajte te ga obavezno posolite i ostavite da odstoji dok se malo ne smekša, a zatim ocijedite.